Eduard Novak - foto Forbes

Eduard Carol Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, dar şi sportiv încă activ, cu un palmares impresionant, va participa la Campionatele Mondiale Paralimpice de la Greenville, din US, în perioada 28 august – 1 septembrie.

“Vreau să aduc o nouă medalie pentru România!”, a spus Eduard Carol Novak pe pagina sa de Facebook.

El va concura la proba de contratimp individual, pe 29 august, ora 19.00 în România, care va fi pe distanţa de 24,9 km.  Eduark Carol Novak se va lupta şi la cursa de şosea, pe distanţa de 88 km.

“Va fi o cursă dificilă şi foarte tehnică. Vom concura alături de sportivi dintr-o categorie superioară C5, însă clasamentul se va face separat. Traseul e foarte deluros şi virajat, iar asta va permite multe evadări. Sper, aşadar, să aleg strategia optimă de traseu”, a spus sportivul nostru.

PUBLICITATE
Fă-ți cumpărăturile pe FashionDays.ro și Biciclistul.ro primește un comision la fiecare achiziție.

Eduard Carol Novak este primul campion paralimpic din istoria ciclismului românesc şi cvintuplu campion mondial. În luna aprilie a acestui an, sportivul nostru a obţinut medalia de bronz în cadrul Campionatelor Mondiale Paralimpice de la Aguascalientes (Mexic), la proba de urmărire 4 km (categoria C4), o probă care se desfăşoară pe velodrom.

Palmaresul lui Eduard Carol Novak mai cuprinde:

  • medalie de aur la proba de 80 de km la ciclism șosea, la campionatele mondiale de la Baie Comeau, Canada (2013)
  • o medalie de aur (urmărire individuală, la Londra-2012)
  • două medalii de argint (contratimp individual, la Beijing-2008 şi Londra-2012) la Jocurile Paralimpice, echivalentul Jocurilor Olimpice pentru persoanele cu dizabilităţi
  • șase medalii de aur şi una de argint la Mondialele paralimpice, atât pe şosea, la contratimp şi fond, cât şi pe velodrom, într-o probă disputată, practic, contratimp, dar pe 4 km, urmărire individuală

 

Comentarii

PUBLICITATE:Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.