Eduard Novak, rutierul echipei Tușnad Cycling Team, a câștigat proba de fond a Campionatului Național de Ciclism care a avut loc, duminică, în județul Harghita.

Cursa s-a desfășurat pe distanța de 136 km, pe traseul Izvoru Mureșului-Zetea-Brădet, Novak reușind să-i devanseze pe Marian Frunzeanu (locul doi), de la Petrolul Ploiești și Florin Savelin (locul trei), de la Mazicon.

Eduard Novak - campion national ciclism fond
Florin Savelin (stânga), Eduard Novak (centru), Marian Frunzeanu (dreapta)

Proba de contratimp

Tot în cadrul Campionatului Național de Ciclism a avut loc și proba de contratimp, care s-a desfășurat vineri. Eduard Novak s-a clasast pe locul doi, în urma lui Andrei Nechita, singurul ciclist român care participă la Jocurile Olimpice de la Londra.

Locul trei a fost ocupat de Alexandru Ciocan, ciclist și antrenor secund în cadrul echipei CS Otopeni.

Un mic scandal

Eduard Novak a reclamat lipsa de fair-play a echipei CS Otopeni. Potrivit Agerpres, Novak a spus că, în timpul cursei de duminică, se afla în evadare împreună cu Sipos Zoltan (Mazicon) și cu Valentin Pleșea (CS Otopeni).

Managerul CS Otopeni nu l-a lăsat pe Valentin Pleșea să lucreze împreună cu cei doi rutieri cu care a evadat și să se ajute reciproc, pe ideea ca sportivul său să se odihnească și să câștige la sprint, lucru pe care Novak îl consideră un act de lașitate.

Eduard Novak, campion mondial la paraciclism

Eduard Novak este triplu campion mondial la paraciclism, iar ultimul titlu l-a câștigat la jumătatea lunii februarie.

Vezi un reportaj ProTV despre Eduard Novak, din cadrul emisiunii România te iubesc!

Un destin guvernat de o voință incredibilă

Eduard Novak a fost campion național la patinaj viteză și de 20 de ani deține un record la juniori care nu a fost încă depășit. În 1996, în urma unui accident de mașină, Eduard Novak a fost nevoit să se lase de patinaj, pentru că i-a fost retezată laba piciorului.

S-a apucat de ciclism și a înființat o echipă (Tușnad Cycling Team), alături de care a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale la profesioniști. Eduard Novak are mai multe medalii de aur la paraciclism, competiții destinate persoanelor cu dizabilități.

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!