Eliud Kipchoge, deținătorul recordului mondial pentru cel mai rapid maraton (2:01:39) , dar și al celui mai recent titlul olimpic în această disciplină, va încerca din nou să alerge distanța de maraton sub 2 ore.

Prima încercare a avut loc în anul 2017, iar proiectul s-a numit Breaking2, susținut de către Nike. Eliud Kipchoge a fost aproape atunci, când cronometrul a fost oprit după 2:00:25.

National Geographic a și făcut un documentar despre Breaking2, pe care vă invit să-l urmăriți, este extraordinar.

Noua încercare este sprijinită de către INEOS, care printre altele a preluat cea mai puternică echipă de ciclism din lume, Team Sky.

Sprijinit de INEOS, care-i va pune la dispoziție cei mai buni antrenori și specialiști din lume, Eliud Kipchoge va încerca să alerge maratonul sub două ore undeva prin toamnă, nu a fost anunțată încă data oficială.

Dacă vreți să urmăriți știri despre acest proiect, iată care sunt canalele oficiale:

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!