Sâmbătă am fost la Expobike 2013, singura expoziție de biciclete din București, din câte știu eu. Spre deosebire de anii anteriori, când intrarea a fost liberă, anul acesta accesul la expoziție a fost cu plată, 10 lei.

Am ajuns pe la 17.30 și era cam pustiu. Poate că era ora de vină, dar duminică m-a sunat un prieten, care s-a dus să vadă și el bicicletele, și mi-a spus că sunt foarte puțini vizitatori. Cam tristă atmosfera.

Ce mi-a plăcut:

Soluția antipană prezentată de magazinul de biciclete BikeXCS. Nu este o noutate, dar nici de trecut cu vederea. Costă 40 de lei și te scutește multe griji la concursurile de mountain bike

Standul Felt. Moș Ion Roată, importatorul oficial al bicicletelor Felt, a făcut treabă bună anul acesta la Expobike 2013. A expus, spre exemplu, și eu n-aș fi avut curaj, o bicicletă în valoare de 8.000 de euro.

În afară de bicicletele oferite în sezonul 2013, Moș Ion Roată a prezentat singura cursieră pentru copii din cadrul expoziției. Arăta foarte cool și arată faptul că cei mici sunt o nișă de clienți (de faptul consumatori) cu mare potențial.

Expobike 2013 - Felt prezintă cursiera pentru copii
Cursiera pentru copii de la Felt, prezentată la Expobike 2013

 

Ce nu mi-a plăcut:

Lipsa de entuziasm. Cam triști expozanții de la Expobike 2013. Nu te întâmpina nimeni, deși nu era aglomerație, să te întrebe ceva, să-ți ofere o informație, să-ți arate că e acolo pentru tine, nu doar ca să bifeze că a participat la o expoziție de biciclete;

Lipsa noutăților. Da, știu, piața de biciclete din România este foarte mică, iar producătorii nu investesc în marketing și chestii de genul ăsta. Totuși, nu cred că este suficient să pui câteva biciclete acolo și să aștepți, ca un pescar începător, să muște cineva momeala.

Organizarea. Expobike 2013 a avut loc la Romaero Băneasa, într-o hală dezafectată, care arăta cam comunist.

Expobike 2013 - Romaero Baneasa
Expobike 2013 – Romaero Baneasa

M-aș fi așteptat să existe un loc special amenajat pentru testarea bicicletelor, undeva afară, nu 12 metri pătrați. Având în vedere că majoritatea bicicletelor expuse erau mountain bike, se putea amenaja ceva în exterior, mai offroad.

Zona de testare are câțiva metri părați.

Nu știu ce-au primit magazinele de biciclete de la organizator, pe hârtie, dar în realitate cred că au beneficiat doar de spațiul de expunere. “Iată hala, în rest, descurcați-vă”. Nu aveai, spre exemplu, nici măcar de unde să bei un pahar cu apă.

Aruncați o privire pe pagina oficială Eurobike, una dintre cele mai mari expoziții de biciclete din Europa, și veți vedea ce diferență uriașă este între ce-i afară și ce se întâmplă la noi.

Am urcat mai multe fotografii pe pagina de Facebook.

Comentarii