Fara Asfalt 2013 - Afisul

Tudor Vlad - Fara Asfalt 2013

Fără Asfalt 2013, cel mai popular concurs de triatlon offroad din România,  va promova conceptul de “echilibru”, a declarat pentru Biciclistul.ro Tudor-Vlad (Dudu), organizatorul evenimentului.

În fiecare an încercăm să transmitem un mesaj prin acest eveniment, iar de fiecare dată mesajul este de esență ecologică, dar se adaptează în funcție de context, spune Dudu.

Fără Asfalt 2010 – educare despre triatlon

La Fără Asfalt 2010 am intenționat să-i scoatem pe oameni din casă și să-i familiarizăm cu triatlonul. Atunci am folosit conceptul de eveniment sportiv care e și petrecere, în același timp, sau tură de weekend cu prietenii.

Tudor Vlad hobby

Fără Asfalt 2011 a fost despre reciclare

În 2011 am folosit conceptul de reciclare și, în afară faptului că am adunat toate pet-urile dintre 2 Mai și Vamă, am propus cele trei probe ale triatlonului ca variantă de reciclare a gândurilor, preocupărilor sau stresului din viața de zi cu zi.

Fără Asfalt 2012 a fost despre vacanță

În 2012 am folosit conceptul de vacanță în care poți să faci și altceva decât să stai cu burta la soare: poți să încerci cele trei probe de triatlon ca în joacă, la toate cele șapte concursuri ale sezonului – de aici desenele în stil naiv de pe pietre.

Fara Asfalt 2012 - start inot!
Fara Asfalt 2012 - start inot!

Fără Asfalt 2013 înseamnă echilibru

Fara Asfalt 2013 - Afisul

Anul ăsta, conceptul este de echilibru, din două motive: primul este că unii dintre proaspeții triatloniștii sau maratoniști au început să exagereze (merg deja la 3-4 Ironman-uri pe sezon, competiții în fiecare weekend etc), iar în celălalt sens, se adresează în continuare citadinului sedentar sau nu cu invitația de a compensa orele petrecute în fața calculatorului cu ceva ture în natură și eventual antrenamente.

Accent pe petrecere

Investim în petrecere, spune Dudu. “Acesta a fost conceptul de la început: am vrut să facem un eveniment care să fie concurs și petrecere, în același timp, dar o altfel de petrecere”.

Vrem să arătăm că o petrecere pe plajă  nu înseamnă numai dansatul pe mese de la Vama Veche, ci poate mult mai bine să fie o întâlnire vie cu marea, cu nisipul și copacii din rezervație și, nu în ultimul rând, cu mulți oameni cărora le place să trăiască din plin.

Ne bucurăm că reușim în fiecare an să aducem la 2Mai o comunitate (din ce în ce mai mare) care știe să se distreze astfel: prezența lor magnetizează și, în timp, sperăm că reprezentarea despre petrecerea pe plajă să treacă natural de la varianta alcoolică și fără control, la una cu mișcare și entuziasm în aer liber..

Noutăți în ceea ce privește organizarea Fără Asfalt

  • O singură categorie de concurs. “În aceeași linie de echilibru nu mai avem tura lungă și tura scurtă, avem o variantă intermediară cu miză pentru cei bine antrenați și accesibilă începătorilor”.
  • Categorii de vârstă pentru ștafete. Vor fi două categorii, sub 120 de ani și peste 120 de ani (suma vârstelor celor din echipă)
  • Un singur sponsor la biciclete, Surmont Bikeshop. Surmont va asigura, la nevoie, service-ul concurenților pe traseu. Acest serviciu n-a fost disponibil până acum la Fără Asfalt
  • Premii frumoase, nu doar din zona sportivă. Vor exista și premii pentru studiu și introspecție, prin lectură
  • Petrecerea de după festivitatea de premiere. Petrecerea va fi mai colorată. “Intenționăm să-i pregătim și să-i convingem din timp pe participanți să nu fie indiferenți față de acest moment al evenimentului”, spune Dudu. “În România nu există această cultură a after-party-ului, nici la schi, nici la alte evenimente sportive. Ori, momentele de după sunt cele mai importante: atunci ești cel ami în formă pentru petrecere, ai încă adrenalina în sânge și te simți eliberat după cursă. Pe de altă parte, ești înconjurat de oameni în aceeași stare ca și tine.

Nu amânați înscrierea!

Nu amânați înscrierea pentru ultimul moment. 24 mai este ultima zi de înscrieri. În felul acesta, ne ajutați să ne organizăm mai bine. În privința apei, nu vă faceți griji, este caldă încă de pe acum! – Dudu.

Comentarii

PUBLICITATE:Fă-ți cumpărăturile de la Decathlon prin acest link și Biciclistul.ro încasează un comision pentru recomandarea făcută.