Intrebare

Federaţia Română de Ciclism are şef? Da, sigur că are, numai că nu prea ştie nimeni cine este. Există, pe de o parte, Eduard Novak, iar pe de altă parte Nicolae Plugaru.

Eduard Novak spune că el este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi are documente care să ateste acest lucru. Pe de altă parte, dacă intri pe site-ul frciclism.ro altfel stau lucrurile. Acolo figurează ca preşedinte Nicolae Plugaru. Chiar şi UCI, organismul internaţional care guvernează federaţiile de ciclism, spune că Nicolae Plugaru este oficialul Federaţiei Române de Ciclism.

Pe cine să mai crezi? Nici măcar cei de la Federaţia Română de Ciclism nu ştiu cine le este şeful. Cică unul este mai şef decât altul. Ascultaţi.

De dragul contextului, avem următorul istoric al funcţiei de preşedinte la Federaţia Română de Ciclism:

  1. Eduard Novak a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism în martie 2013. Lupta a fost strânsă, Novak a câştigat la limită, cu 14 voturi la 13, câte a strâns Ion Badea, cel care avea trei mandate în palmares. Proaspătul preşedinte avea planuri mari pentru Federaţia Română de Ciclism.
  2. O mică paranteză, Eduard Novak a avut puţină treabă prin luna august, să câştige nişte titluri mondiale (aici şi aici)
  3. La scurt timp, în octombrie, Eduard Novak a organizat o conferinţă de presă, la care am participat şi eu, în care a expus motivele pentru care nu poate lucra în Federaţia Română de Ciclism. Omul dorea să lucreze, dar nu era lăsat. Am scris pe larg despre acest lucru.
  4. În noiembrie am aflat că Eduard Novak a fost demis de la Federaţia Română de Ciclism, demitere pe care Ministerul Tineretului şi Sportului a declarat-o nestatutară. Până una, alta, chiar dacă Eduard Novak are ştampila Federaţiei, actele şi mai ştiu eu ce, site-ul oficial nu-i aparţine, iar Nicolae Plugaru este recunoscut de UCI ca fiind şef al Federaţiei.

Comentarii