Felt Bicycles va sponsoriza două noi echipe în sezonul 2017, Crelan-Charles, echipă specializată în cyclocross, și Verandas Willems-Crelan, echipă de ciclism șosea Pro Continentală. Bicicletele pe care vor concura cele două echipe sunt o noutate în acest sport, datorită modelelor hibrid, ce pot fi utilizate atât în ciclismul de șosea, cât și în cyclocross.

Verandas Willems-Crelan, care va avea în lot mulți cicliști tineri, va avea parte de importante provocări competiționale, datorită statutului său Pro Continental. Unul dintre proprietarii echipei este Nick Nuyens, un fost ciclist profesionist de șosea care a câștigat în 2011 Turul Flandrei. El va fi și managerul general al echipei.

“Această echipă a fost ceva timp în stadiul de proiect”, a spus Nuyens. Jim Felt [fondatorul Felt Bicycles] și Niels Albert [managerul general al echipei de cyclocross] se cunosc de multă vreme. Niels a știut că Felt Bicycles ar fi un partener extraordinar datorită tehnologiilor și produselor de calitate dezvoltate de această companie. Suntem mândri să concurăm pe biciclete Felt, pentru că dintotdeauna ne-am dorit cele mai bune echipamente posibile pentru cicliștii noștri”.

Vioara întâi va fi campionul mondial de cyclocross Wout Van Aert, care a reputat deja peste 10 victorii în sezonul competițional 2016-2017.

Echipa Crelan-Charles îl va sprijini pe Van Aert, care își va apăra titlul mondial în data de 29 ianuarie, dar va fi alături și de Stan Godrie, Jappe Jespers și Tim Merlier, pentru restul sezonului competițional 2017. Niels Albert, dublu campion mondial de cyclocross, va lucra în poziția de director sportiv în cadrul acestei echipe.

Stijn Devolder, un veteran în ciclismul de șosea, de două ori câștigător al Turului Flandrei, va conduce echipa Verandas Willems-Crelan în sezonul Clasicelor, în timp ce starul belgian Timothy Dupont, care a avut parte de o mulțime de victorii în 2016, va servi în rol de căpitan pentru echipa de șosea.

“Suntem mai mult decât entuziasmați de parteneriatul cu Verandas Willems-Crelan pentru 2017”, a spus Jim Felt, fondatorul Felt Bicycles. “La bază, Felt Bicycles a fost întotdeauna o companie dedicată competițiilor, de la cele de amatori până la cel mai înalt nivel în ciclismul profesionist.  Susținem cu mare convingere acest program, datorită structurii sale unice, în care vom vedea atât veterani experimentați, cât și tineri talentați, ce vor munci împreună pentru a atinge succesul, atât în concursuri de șosea, cât și în curse de cyclocross. Felt se află în fața unei oportunități speciale de a-l sprijini pe actualul campion mondial Wout Van Aert și așteptăm cu nerăbdare să-l urmărim concurând pe o bicicletă Felt în cadrul Mondialelor din ianuarie 2017. Suntem încrezători că-i vom asigura lui și echipei sale cele mai bune biciclete care există pe această planetă.”

Cicliștii echipei Verandas Willems-Crelan vor concura pe noul model Felt FR, cea mai ușoară și mai rigidă bicicletă de șosea pe care a produs-o Felt până acum în istoria sa. Pentru etapele de contratimp, echipa va concura pe Felt DA. Pentru cyclocross, Wout Van Aert și ceilalți membri ai Crelan-Charles vor pedala pe modelele din seria Felt FX.

“Noua mea bicicletă de cyclocross este de departe cea mai ușoară pe care am concurat până acum”, spune Van Aert. “Accelerează incredibil de repede și este foarte rigidă la bază. Și îmi place la nebunie imprimeul de Campion Mondial pe care Felt l-a creat pentru mine. De-abia aștept să concurez cu ea!”.

Prima cursă a noii echipe va fi GP Sven Nys, în Baal, chiar în prima zi a lunii ianuarie 2017.

Comentarii