De câteva luni folosesc două perechi de ciorapi de ciclism marca Sportlast, de care sunt foarte mulțumit și pe care vreau să-i recomand oricui dorește ceva de calitate.

Sportlast este o companie specializată în producerea de articole de compresie, cu o experiență de peste 50 de ani și background medical. În România sunt aduși de către GoldNutrition.

Am primit la test două perechi și tocmai mi-am mai cumpărat încă două. Dacă intrați pe site-ul GoldNutrition o să vedeți acolo o gamă variată de șosete compresive, atât pentru ciclism, cât și pentru alergare, jambiere de compresie, șosete de recuperare pentru întreg piciorul, șosete pentru fascită plantară, centuri de alergare, glezniere, cotiere, suport pentru coapsă sau rotulă. Link aici.

Am folosit ciorapii Sportlast și la Vidraru Bike Challenge 2023.

Din cifrele oferite de producător reiese că șosetele Sportlast îți aduc un plus de 13% la rezistența la efort și 11% toleranță la adic lactic. Partea interesantă este că au o compresie graduală, mai mare la gleznă și mai mică la gambe, iar asta duce la o economisire de până la 5% la consumul de oxigen.

Marketing sau nu, eu m-am simțit foarte bine de fiecare dată când le-am folosit și ceea ce pot spune cu siguranță este că există o mare diferență de calitate între șosetele Sportlast și cele obișnuite. Fac priză bună pe picior, nu se formează cute, nu se mișcă, nu te jenează în niciun fel, iar compresia parcă îți ușurează piciorul. Practic, nici nu le simți.

Modelele pe care le am eu, mai jos:

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE