Lenjerie intima pentru sport - variante

Iată un subiect pe care nu prea l-am văzut dezbătut în comunitățile iubitorilor de mișcare: lenjerie intimă pentru sport.

O spun de la început, să fie clar. Nu știu cum sunt alții, dar eu nu pot să alerg echipat doar cu pantalonii de alergare. Folosesc colanți, nu shorts, tip de pantaloni care au inclusă și plasă ce ține loc de lenjerie intimă. Colanții sunt foarte buni, nu te iriți în ei când alergi, dar efectul vizual nu-i tocmai ce trebuie. Trebuie să existe ordine și disciplină, acolo jos, nu fiecare să o ia în ce direcție vrea :). Bine, poți să alergi noaptea, când nu te vede nimeni.

Pentru că bumbacul reține transpirația și pentru a evita apariția iritațiilor mi-am cumpărat două perechi de boxeri respiranți pentru alergare de la Decathlon – 14,9 lei perechea, iar diferența dintre aceștia și lenjeria normală, de bumbac, mi se pare uriașă.

Chiloți tehnici - oferta de lenjerie intimă pentru sport de la Decathlon
Chiloți tehnici de la Decathlon

Boxerii de la Decathlon mi s-au părut de o eficiență maximă mai ales la alergările lungi. Eu sunt grăsan și când alerg peste 15 km mă cam irit între picioare, mai ales dacă folosesc lenjerie intimă de bumbac.

În afară de oferta de la Decathlon nu prea știu ce recomandări să fac, prețurile mi se par cam mari. Spre exemplu, o pereche de chiloți pentru sport de la CEP costă 64 de lei și cică ar fi reduși de la 107 lei.

Pentru doamne și domnișoare am văzut că există și varianta unei lenjerii pentru sport făcute din lână Merino și poliester. Spre exemplu, la Sportisimo.ro așa ceva costă 46 de lei. Potrivit reprezentanților magazinului, stratul exterior are un antiodor unic care previne crearea mirosului neplăcut. În plus, dispune de funcție termoregulatoare excelentă, poliesterul intern accelerează transportul transpirației în stratul exterior. Această lenjerie intimă este adecvată pentru sport, realizat în condiții climatice extreme – drumeții alpine, schi alpin, alpinism, High Alpinism.

Chiloți tehnici - oferta de lenjerie intimă pentru sport de la Sportisimo

Fanii lânei Merino pot cumpăra lenjerie intimă pentru sport și de la magazinul merino-shop.ro, dar o pereche costă 80 de lei. Lenjeria lână merinos de 185g poate fi purtată pe tot parcursul anului și este potrivită pentru activități sportive outdoor precum alergare, urcare pe munte, schi sau ciclism. Reprezentanții magazinului spun că lâna merinos nu dezvoltă mirosuri neplăcute și are calități antibacteriene naturale.

O ofertă și din afară, de pe Sportsdirect.com, care au ceva de la Reebok, la 9 euro.

Chiloți tehnici Reebok - ofertă de lenjerie intimă pentru sport de la Sportsdirect.com.
Chiloți tehnici Reebok

Amuzant (sau nu), există o ofertă de chiloți tehnici și pe OLX (20 lei), eu n-aș avea însă curaj să cumpăr tipul ăsta de produs de acolo.

Comentarii

Articolul precedentAnne Haug a fost senzațională la Ironman Copenhaga: 8h31min32s
Articolul următorH3RO by TriChallenge 2019: campioni europeni și mondiali la start
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE