După cum ştiaţi (sau poate nu), Federaţia Română de Triatlon (FRTRI) pretinde încă de la 1 aprilie 2013 o taxă de licenţiere pentru sportivii amatori care participă la concursurile de triatlon aflate în calendarul federaţiei. Sportivul amator plăteşte taxa către FRTRI în mod separat de taxa de participare în concursul propriu-zis.

Taxa FRTRI se poate poate plăti anual sau punctual, la fiecare concurs.

Începând cu 15 martie 2018, taxa anuală pentru licenţa de sportiv amator creşte de la 50 de lei la 70 de lei. FRTRI nu a comunicat ce se întâmplă cu taxa plătită în mod separat, la fiecare concurs, care era (sau rămâne) la valoarea de 10 lei.

A crescut şi taxa de licenţiere anuală pentru sportivii de performanţă, de la 10 lei la 100 de lei.

Toate taxele FRTRI.

Observaţie personală

Eu n-am înţeles până acum pentru ce se impune această taxă amatorilor. Nici FRTRI, nici organizatorii nu au explicat limpede ce intră în această taxă, pe care amatorii sunt obligaţi să o plătească dacă vor să participe la competiţiile aflate sub egida FRTRI.

Îmi amintesc vag de o remarcă pe care a făcut-o Cosmin Rogoveanu, care organizează Pegas Triatlon Buftea, că taxa cerută amatorilor este direct legată de emiterea autorizaţiei pe care o dau autorităţile publice organizatorilor. Cu alte cuvinte, dacă vrem concurs trebuie să plătim şi la stat o atenţie. Există însă nenumărate contraexemple, de concursuri care nu sunt sub umbrela niciunei federaţii şi care primesc bine mersi autorizaţie de la autorităţi. Exemple: Fără Asfalt sau toate concursurile Road Grand Tour.

Sunt curios ce părere aveţi, taxa impusă de FRTRI vi se pare corectă? De asemenea, sunt curios să aflu care credeţi că sunt motivele pentru care este cerută această taxă. La prima curiozitate puteţi vota în sondaj, la a doua puteţi lăsa un comentariu aici, la articol.

[poll id=”4″]

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

4 thoughts on “FRTRI măreşte taxa de concurs pentru amatori. Vi se pare corectă?”
  1. Draga Emilian, cred ca problema in sine nu este reprezentata de existenta acestei taxe ci ca si in cazul multor alte taxe din Romania, problema consta in lipsa explicatiilor care genereaza aceasta taxa. Cu alte cuvinte, de ce o platim? In ce servicii se regaseste ea? Cum este motivata de marea Federatie? Contribuie ea la dezvoltarea triatlonului romanesc? Cred ca primii care ar trebui sa raspunda la intrebarea ta dar si la celelalte sunt conducatorii Federatiei. A trecut vremea prostelilor de genul vrei sa participi platesti o taxa!

  2. Ideea era ca sunt de acord cu taxa atata timp cat concursul e sub palaria FRTRI., banuiesc ca taxa se regaseste cel putin in plata unor arbitri,. Acum problema se pune cum este platita sau mai bine zis de catre cine Varianta logica din unctul meu de vedere este sa fie aplicata organizatorului concursului ( ca o aplica ulterior sub o forma mascata la taxa de participare e o alta discutie ) . In final tu ca si participant ajungi sa o platesti oricum, fie ca o ai inclusa in taxa de participare, fie ca o platesti la fata locului fie ca iti faci carnet de membtu cotizant la FRTRI. E o chestie asumata care vine cu inscrierea la concurs.

  3. Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui. Aceasta taxa se plateste catre FRTRI doar la concursurile care sunt organizate sub egida FRTRI, includem aici si circuitele, bineinteles. Participantii platesc aceasta taxa in plus fata de taxa de participare in cadrul competitiei.

  4. Salut,

    Desi am votat Da, simt nevoia unei precizari. Ar trebui platita doar de cei care organizeaza concursuri care fac parte din circuitul FRTRI si ar trebui platita sau solicitata organizatorului. Banuiesc ca, organizatorul ar masca.o in taxa de participare. Cred totusi ca tu, ca si participant ajungi sa platesti mai putin daca platesti direct federatiei si participi la multe concursuri din cadrul FRTRI. E o chestiune de alegere personala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.