După cum ştiaţi (sau poate nu), Federaţia Română de Triatlon (FRTRI) pretinde încă de la 1 aprilie 2013 o taxă de licenţiere pentru sportivii amatori care participă la concursurile de triatlon aflate în calendarul federaţiei. Sportivul amator plăteşte taxa către FRTRI în mod separat de taxa de participare în concursul propriu-zis.

Taxa FRTRI se poate poate plăti anual sau punctual, la fiecare concurs.

Începând cu 15 martie 2018, taxa anuală pentru licenţa de sportiv amator creşte de la 50 de lei la 70 de lei. FRTRI nu a comunicat ce se întâmplă cu taxa plătită în mod separat, la fiecare concurs, care era (sau rămâne) la valoarea de 10 lei.

A crescut şi taxa de licenţiere anuală pentru sportivii de performanţă, de la 10 lei la 100 de lei.

Toate taxele FRTRI.

Observaţie personală

Eu n-am înţeles până acum pentru ce se impune această taxă amatorilor. Nici FRTRI, nici organizatorii nu au explicat limpede ce intră în această taxă, pe care amatorii sunt obligaţi să o plătească dacă vor să participe la competiţiile aflate sub egida FRTRI.

Îmi amintesc vag de o remarcă pe care a făcut-o Cosmin Rogoveanu, care organizează Pegas Triatlon Buftea, că taxa cerută amatorilor este direct legată de emiterea autorizaţiei pe care o dau autorităţile publice organizatorilor. Cu alte cuvinte, dacă vrem concurs trebuie să plătim şi la stat o atenţie. Există însă nenumărate contraexemple, de concursuri care nu sunt sub umbrela niciunei federaţii şi care primesc bine mersi autorizaţie de la autorităţi. Exemple: Fără Asfalt sau toate concursurile Road Grand Tour.

Sunt curios ce părere aveţi, taxa impusă de FRTRI vi se pare corectă? De asemenea, sunt curios să aflu care credeţi că sunt motivele pentru care este cerută această taxă. La prima curiozitate puteţi vota în sondaj, la a doua puteţi lăsa un comentariu aici, la articol.

[poll id=”4″]

 

Comentarii