Foto: Andrei Valentin Drăguşanu
George Murar (34 ani) este avocat, cu program de birou de cel puţin 8-9 ore pe zi şi tată cu normă întreagă, pentru doi copii, de patru, respectiv un an. Mă întreb care o fi secretul său, poate că nu are nevoie de somn şi astfel are timp să se antreneze pentru a fi unul dintre triatloniştii de top din România, cu locul 3 în circuitul naţional de triatlon olimpic pe şosea în 2017, cu un titlul de campion naţional de aquatlon.
M-a lămurit chiar el.
“Reuşesc să găsesc un echilibru între activitatea profesională de avocat, familie şi pasiunea mea, triatlonul. Săptămânal mă antrenez în jur de 10-14 ore, în principal dimineaţa, înainte de răsăritul soarelui, când alerg în pădurea de lângă casă sau lucrez pe hometrainer. O dată la două zile, după birou, merg la bazin, pentru antrenamentul de înot”, a declarat George Murar pentru Biciclistul.ro.
“Programul meu poate părea foare greu, dar eu m-am obişnuit cu acest mod de viaţă, pe care îl am încă de la vârsta de şapte ani, când am început să practic sportul de performanţă. Am făcut înot până la 11 ani, iar până la 18 ani am practicat polo. Înainte de şcoală aveam antrenament, la ora 07.30 eram deja în bazin”.
George are deci o rutină de albinuţă muncitoare.
“De aproape doi ani mă antrenez sub îndrumarea lui Adrian Toader, care mă ajută foarte mult să îmi structurez cât mai bine antrenamentele şi nivelul de intensitate”.
Principalul său obiectiv pentru 2018 va fi, ca şi anul trecut, circuitul naţional de şosea, unde vrea o clasare în top 3. Un obiectiv important va fi şi Campionatul Naţional de Triatlon Olimpic, dar şi cel de Aquatlon, unde va încerca să-şi păstreze titlul de campion naţional la categoria Elite.
“Ca şi anul trecut, aş vrea să merg la Campionatul European de Aquatlon, ce se va desfăşura anul acesta la Ibiza. Înainte de această competiţie, care va fi în luna octombrie, aş vrea să particip şi la Campionatul Balcanic de Triatlon, la categoria Elite.
George Murar apreciază că punctul său forte va fi şi anul acesta tot înotul.
“De lucrat, am de lucrat la toate cele trei probe ale triatlonului, inclusiv la înot, unde dacă nu menţii un volum constant de antrenamente pierzi imediat din viteză”.
Învaţă din greşeli
George s-a accidentat anul trecut, la proba de alergare de la Transfier, când a făcut o ruptură musculară la gamba piciorului. Accidentarea s-a vindecat după mai bine de două luni.
“M-a determinat să fiu mult mai atent cum mă antrenez, să iau în considerare orice mică durere pe care o resimt şi să pun accent mai mult pe refacere”, a spus el.