Acasă Triatlon Răzvan Ene: ”În 2018 vreau să fiu în top 5 triatloniști din...

Răzvan Ene: ”În 2018 vreau să fiu în top 5 triatloniști din România”

Sursa foto: Pegas Triatlon Buftea

Răzvan Ene (45 ani) s-a clasat anul trecut pe locul 2 la general la TriChallenge Mamaia și pe locul 2 în cadrul circuitului național de triatlon olimpic de șosea. A fost și intenționează să rămână unul dintre cei mai buni triatloniști din România.

”Obiectivul principal în 2018 îl reprezintă clasarea în top 5 triatloniști din România în probele de triatlon olimpic și Half Ironman”, a declarat Răzvan Ene pentru Biciclistul.ro

”Sunt sigur că nu va fi un an ușor, pentru că pe lângă antrenamente la fel de importante sunt familia și jobul”.

Răzvan Ene are și o țintă internațională:  participarea la Campionatul Mondial Militar de Triatlon, ce se va desfășura în perioada 15-18 iunie în Suedia.

Pentru cine nu știe, Răzvan Ene este cadru militar, lucrează în domeniul financiar-contabil și are un background sportiv serios: 15 ani de pentatlon militar.

”Mi-a fost mai ușor sa trec la triatlon, însă bicicleta am descoperit-o abia în 2014”, spune el.

”Cred însă că punctul meu forte din acest an va fi chiar proba de bicicletă. În 2017 am crescut foarte mult la acestă probă, obținând timpi mult mai buni față de anii trecuți, dar categoric mai am multe de învățat. Echipa de triatlon a CSA Steaua are o colaborare foarte bună cu echipa de ciclism Steaua, iar alături de ei antrenamentele merg foarte bine și sper că voi învăța multe de la ei”.

Răzvan a început pregătirea noului sezon imediat după ce s-a terminat cel din 2017.

”În noiembrie eram deja în bazinul de înot, iar planul de pregătire pentru 2018 era deja stabilit”.

Răzvan consideră că proba la care poate crește foarte mult este înotul.

”Este proba mai slabă la mine, însă sub atenta îndrumarea a antrenorului nostru Adrian Toader, dar și cu sprijinul partnerului nostru de nutriție GoldNutrition, cred că voi face progrese notabile”.

O întâmplare care l-a marcat în 2017

Pentru Răzvan Ene, primul concurs din 2017  a fost Ocean Lava Muntenegru (proba Half Ironman), competiție la care s-a deplasat împreună cu familia și cu mai mulți prieteni triatloniști (vezi review-ul competiției, semnat de Bogdan Ioniță).

”Obiectivul era să-l termin într-un timp decent, însă la proba de bicicletă, la km 30, am căzut. A fost o căzătură spectaculoasă, în care m-am dat peste cap, dar daunele nu au fost mari sau asta ma crezut după ce m-am ridicat. Am reușit să continui cursa, pe care am terminat-o cu personal best pe această distanță, însă abia după ce am trecut linia de finish am realizat ce am pățit”, povestește Răzvan Ene.

S-a clasat pe locul 5 la categoria  40-44 ani,  trecând linia de finish după 4:46:30.

”Tot spatele îmi era julit, iar o săptămână am dormit numai pe burtă. După acest eveniment am înțeles importanța căștii de ciclism, precum și faptul că niciodată nu trebuie să renunți ușor la ceea ce îți propui, chiar dacă la un moment dat totul pare pierdut”.

Comentarii