Giro d'Italia - etapa 16

Giro d'Italia - etapa 16

Giro d’Italia 2013, etapa a 16-a, n-a adus schimbări la nivelul clasamentului general, Vencenzo Nibali (Astana) rămânând în continuare liderul.

Etapa a 16-a, desfășurată între stațiunea franceză Valloire și localitatea italiană Ivrea, a fost câștigată de spaniolul Benat Intxausti, de la echipa Movistar, aflată la a 3-a victorie în acest Giro.

Etapa, cu dificultăți de valoare medie, între care și o cățărare importantă pe Mont-Cenis, s-a animat mai ales pe final, pe lunga coborâre înainte de sosire, unde hărțuielile rutierilor aflați în față au constituit un veritabil spectacol, încheiat cu victoria meritată a lui Intxausti, cronometrat pe 248 km în 5h52″48″. Pe locul doi a venit campionul Estoniei, coechipierul cel mai devotat al lui Nibali, Tanel Kangert, iar al treilea s-a clasat remarcabilul polonez Przemyslaw Niemec (Lampre).

Plutonul majorității favoriților, al căror sprint a fost câștigat de lituanianul Ramunas Navardauskas (Garmin), a sosit la 14 secunde, perdantul zilei fiind italianul Mauro Santambrogio (Vini Fantini), care, surprins pe o cățărare de categoria a 3-a dinspre final, nu a mai putut recupera, coborând două locuri la general, de pe 4 pe 6.

Vincenzo Nibali vădește în continuare aceeași stăpânire a situației, conducând cu 1″26″ înaintea australianului Cadel Evans (BMC) și cu 2″46″ față de columbianul Rigoberto Uran.

Italianul Michele Scarponi a urcat pe locul 4, la 3″53″, al 5-lea fiind coechipierul său de la Lampre, Niemec, la 4″13″.

Miercuri este programată o altă etapă de tranziție, cea cu numărul 17, pe plat, între Caravaggio și Vicenza, lungă de 214 km, înaintea celor trei teribile tronsoane de joi, vineri și sâmbătă, un contratimp individual și două zdravene porții de munte înalt, cu Gavia în menu și alte cățărări de mare dificultate.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.