A fost odată ca-n poveşti, a fost ca niciodată…şi-am încălecat pe-o şa şi-am să vă spun povestea mea.

Povestea mea începe cu Cube Attention, o bicicletă de care m-am ataşat pe loc. Azi am luat-o în primire şi mi se pare că a fost croită pentru mine în mod special.

Primele senzaţii

Are nişte frâne impecabile. N-am mai mers până acum pe o bicicletă cu frâne pe disc, este prima oară şi poate şi din această cauză mi se pare că frânele sunt perfecte. Adio saboţi, adio stres!

Vitezele se schimbă cu o uşurinţă pe care nu am întâlnit-o decât când am testat Shimano Di2, pe o bicicletă Ideal Stage Pro (vezi aici). Dar acolo era vorba de un schimbător de viteze electronic.

Cauciucurile sunt monstruos de late şi aderente! Am mers cu bicicleta prin mocirlă şi zăpadă. N-am avut nici măcar o mică derapare. Iarăşi, senzaţia îmi este amplificată pentru că până acum am mers pe cursieră, care are nişte cauciucuri minuscule pe lângă gigantisimile de la Cube Attention.

Sistemul de tracţiune. Adică wow! Cursiera mea, luată de pe okazii.ro la second hand, nu prea vroia să schimbe vitezele, motiv pentru care mergeam cu foaia mare şi pinionul mic. Până plecam de la stop trecea baba cu colacul, dar pe măsură ce înaintam prindeam viteză.

Obişnuit cu acest tip de efort şi tracţiune fără să vreau am împins la fel ca pe cursieră. M-am ridicat pe roata din spate! Cube Attention pleacă cu scârţ.

Cube Attention arată super. Are o linie seducătoare, chiar dacă-i mountain bike, este uşoară, e finisată la detaliu, îţi face plăcere s-o priveşti.

Eu sunt fermecat. Urmează Prima Evadare!l

[nggallery id=76]

Comentarii

Articolul precedentCam de câtă adrenalină are nevoie Neil Amonson?
Articolul următorCu viteză prin zăpadă
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE