Langlaufen in Buchenberg

Am mulți prieteni care așteaptă iarna cu nerăbdare, chiar dacă nu se mai pot da cu bicicleta pe munte. Și îmi pare rău că nu pot fi și eu la fel de nerăbdător ca ei, pentru că eu nu știu să schiez. E adevărat, dacă mi-aș dori cu adevărat să mă apuc de acest sport, faptul că n-am schiuri n-ar trebui să fie o piedică.

Dar nu e numai asta. În afară de schiuri îți mai trebuie și clăpari, dar și îmbrăcăminte pentru ski, precum și o grămadă de alte chestii. Și nu mi s-ar părea corect să mă apuc de acest sport și pe ai mei să-i neglijez. Suntem patru, doi adulți și doi copii. Nici nu vreau să mă gândesc cât ne-ar costa pe toți echipamentele. O soluție ar fi să închiriem la fața locului tot ce avem nevoie, încă rumeg ideea asta.

Altceva voiam să spun. Acum două săptămâni, când am fost la SportGuru să-mi iau pantofi de alergare, cei mai buni pe care i-am avut până acum în cariera mea de alergător amator, Brooks Glycerin 13, am văzut un anunț care s-ar putea să-i intereseze pe amicii mei schiori. În octombrie au reducere 20% la serviciile de întreținere a schiurilor și plăcilor de snowboard.

E ca la biciclete, trebuie să te duci din când în când la service să reglezi, să revizuiești, să te asiguri că totul e în stare de funcționare. Așa și cu sporturile de iarnă, ai nevoie de întreținere periodică, să acoperi zgârieturile, să ascuți, să ceruiești, să fie totul pregătit pentru pârtie.

Nu mă pricep foarte bine, dar am înțeles că au niște mașinării care îți fac echipamentul ca nou, iar prețurile sunt chiar decente. Spre exemplu, o recondiționare a schiurilor costă doar 80 de lei, iar aici intră curățarea tălpii, rectificarea și refacerea planeității tălpii, ascuțirea cantului laterla, încărcarea zgârieturilor, curățarea surplusului de cofix, finisarea tălpii, structurarea tălpii, ruperea unghiului cantului la vârf și coadă, ceruire, lustruirea tălpii și, în sfârșit, curățarea cantului de ceară.

Mai multe detalii despre prețuri și mașinăriile pe care le folosesc cei de la SportGuru puteți citi aici.

Ce fel de schiuri îmi trebuie?

Am auzit că îți păstrezi o condiție fizică formidabilă dacă faci schi fond. Aș vrea să încerc așa ceva în iarna asta, dar habar nu am ce fel de schiuri îmi trebuie, care sunt brandurile după care să mă uit. Aș avea nevoie de ceva tips and tricks pentru cei care au experiență în acest domeniu.

Comentarii

PUBLICITATE:Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.