Concurs inot fundatia Motivation-Vodafone

Mâine voi participa la un concurs de înot foarte special, alături de 27 de copii şi tineri cu dizabilităţi, în cadrul unui eveniment anual organizat de către Fundaţia Motivation şi Fundaţia Vodafone România.

Evenimentul, care face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de către Fundaţia Motivation, “Caravana Mobilităţii”, a ajuns la a cincea ediţie şi presupune aducerea împreună de persoane cu şi fără dizabilităţi, unite de aceeaşi pasiune – înotul.

Voi face parte dintr-una din cele şase echipe de înotători, care se vor “întrece” în bazinul de la Clubul Pescariu Sports & Spa. Voi avea de înotat două lungimi de bazin de 25 metri.

În cei 14 ani de când Fundaţia Vodafone sprijină Fundaţia Motivation, peste 650 de copii cu dizabilităţi motorii au primit un scaun rulant personalizat.

Câteva statistici

În România erau înregistrate peste 687.000 de persoane cu dizabilităţi la sfârşitul lunii martie 2012, potrivit Direcţiei pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap, dintre care peste 60.000 erau copii!

Aproape 50% dintre copiii cu dizabilităţi din România au o dizabilitate gravă. Copiii cu dizabilităţi accentuate sau medii reprezintă un procent de 20%, respectiv 28%.

În funcţie de tipul dizabilităţii, cel mai preponderent în rândul copiilor se regăsesc cele de tip somatic (22%), de tip asociat (21%), de tip mental (19%) şi de tip psihic (18%).

Comentarii