Intalnire dealeri Felt in Romania

Moș Ion Roată, importatorul exclusiv al bicicletelor Felt în România, m-a invitat la întâlnirea anuală a dealerilor Felt, care a avut loc sâmbătă, la hotel Novotel.

Reprezentanții Moș Ion Roată au vorbit despre planurile de viitor ale companiei, despre noua colecție de biciclete, pentru sezonul 2013 și despre sportivii pe care compania îi sponsorizează.

Au fost și doi invitați străini, din partea companiei Felt, responsabilul de vânzări pe Europa, Mark Schmiedtke, și reprezentantul companiei Vittoria, Stefan Anton, ale cărei produse (cauciucuri) le aduce Moș Ion Roată în România.

Cum a evoluat Felt în România

La început, a spus Emil Bituleanu, acționar în cadrul Moș Ion Roată, “ne-am gândit să aducem în România un brand de lux, care să satisfacă și cerințele pieței din România, dar și cerințele consumatorilor din afară”.

Brandul s-a numit Felt, iar Moș Ion Roată distribuie deja bicicletele americane de 3 ani în România. “Am pornit cu un showroom și am băgat bani în promovare. Inițial nu ne-am adresat retailerilor, pentru că nu era cunoscut brandul”, spune Emil Bituleanu.

În etapa a doua, Moș Ion Roată a început să tatoneze relația du dealerii. Între timp, și-a adăugat în portofoliu și produsele Victoria și Geax.

“Anvelopele Victoria  nu pot lipsi din magazinele de biciclete”, crede Bituleanu.

Un alt brand pe care compania se bazeaza în 2013 este Catlike, cunoscut pentru căștile de bicicletă.

Noutățile pentru 2013

Roxana Bituleanu va prelua relația cu dealerii, care va fi mult mai directă și mai profesionistă, spune Bituleană. Moș Ion Roată va lansa la începutul lunii ianuarie un site business to business, pentru dealeri, prin intermediul căruia aceștia vor putea face comenzi și vor putea vedea stocul de produse în mod live. Astfel, se vor putea face comenzi pe stocuri reale.

“Vom investi în continuare în promovarea brandurilor pe care le distribuim”, a spus Emil Bituleanu.

“Vom continua să susținem sportivii de performanță din România”

Industria ciclismului este într-un moment interesant în România, a spus Emil Bituleanu.  “Se vorbește mult despre biciclete, mai trebuie facut înca un pas, consumatorii trebuie convinși să le cumpere”.

Moș Ion Roată a comandat deja marfa pentru anul viitor, va sosi până în luna ianuarie.

Disponibilitatea bicicletelor Felt în România

Iată o informație care interesează atât pe dealerii Felt în România, cât și pe fanii brandului Felt, care vor să  fie la curent cu ultimele noutăți. Bicicletele Cruiser de la Felt vor fi disponibile începând cu luna aprilie a anului viitor.

Bicicletele pentru copii și mountain bike-urile vor fi disponibile începând cu luna octombrie, anul acesta.

Cursierele Felt vor fi disponibile începând cu luna ianuarie, iar din aprilie vin și bicicletele MTB 29” și cele de cross.

Echipa Felt Sidi

Pentru cine nu știa, Moș Ion Roată sponsorizează, alături de Siti, o echipă de mountain bike, care are rezultate notabile în România. Echipa este condusă de Dinu Vlad, reprezentantul Sidi. Componența echipei:

  • Marius Petrache;
  • Daniel Roșioru;
  • Georgian Popovici;
  • Gabriel Daițoiu;
  • Alexandru Grozea;
  • Nicușor Panaitescu.

În 2013, echipa Felt Sidi are ca obiective locuri cât mai fruntașe la Prima  Evadare, la  Salzkammergut, la European UCI XCO și la National XCO.

Triatloniștii sponsorizați de Moș Ion Roată

Unul dintre sportivii mei preferați din generația tânără a triatlonului românesc este Szabo Norbert. El este unul dintre triatloniștii sponsorizați de Moș Ion Roată. Este campion național de duatlon și anul acesta tocmai a încheiat etapa de juniorat. În plus, Szabo Norbert a intrat anul acesta la facultate, la Silvicultură, în Brașov.

Alt sportiv triatlonist care beneficiază de echipamente Felt este Alexandru Diaconu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Și, dacă e nevoie, consultați lista de podiumuri pe care a urcat de-a lungul timpului.

Pe Felt mai aleargă și Robert Gomoescu, dar și Andrei Roșu, proaspăt finisher al unuia dintre cele mai grele concursuri de Ironman din lume, din Țara Galilor. Și, nu mă ascund după deget, sunt în negocieri cu Moș Ion Roată,  pentru ca din 2013 să alerg și eu pe o cursieră Felt. Îmi place brandul și cred că mi se potrivește.

Felt în  lume

Felt este un brand  relativ tânăr la nivel mondial.  Compania a fost fondată în 1999 de către Jim Felt, care participa el însuși la concursuri de triatlon.

Compania are peste 60 de angajați la nivel global și două sedii, în Statele Unite și în Germania, de unde sunt coordonate vânzările internaționale. Felt are prezență pe toate continentele, la nivelul a 35 de țări.

Mark Schmiedtke a spus că toate produsele Felt sunt făcute inhouse. Cadrele Felt nu sunt folosite de altă companie, așa cum nici altă companie nu furnizează cadre de bicicletă către Felt.

Foto

[nggallery id=189]

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Întâlnirea dealerilor Felt în România”
  1. “Bicicletele Cruiser de la Felt vor fi disponibile începând cu luna aprilie a anului viitor”, “Cursierele Felt vor fi disponibile începând cu luna ianuarie”. Foarte folositoare si desteapta informatia, cruizerele vor fi disponibile si din aprilie si din ianuarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.