Gheorghe Nicolae s-a clasat pe locul 1 la Băneasa Forest Run 2019, proba semimaraton, după ce a trecut linia de finish în 01:15:10, la o diferență de peste patru minute față de următorul clasat.
A fost o cursă câștigată fără emoții, fără incidente, într-un timp care a înseamnat record personal în Pădurea Băneasa pentru Gheorghe Nicolae, care a răspuns după cursă întrebărilor puse de Biciclistul.ro.
Cum a fost cursa? Ai fost sigur de victorie încă de la început sau totul s-a decis într-un anumit moment?
Mi-am propus să alerg constant cap coadă la cursa de semimaraton de la Băneasa Forest Runcursa și a ieșit exact cum trebuie. După primii kilometri din traseu aveam deja un avans și datorită pace-ului am terminat fără probleme, iar rezultatul este un record personal în Pădurea Băneasa. Dar, vorba unui prieten, se poate mai și mai bine.
Pe o scară de la 1 la 5, cât de greu ți s-a părut traseul de la Băneasa Forest Run?
Traseul a fost perfect, marcat bine și cu un strat gros de frunze, care mi-a permis să alerg în adidași de șosea. Traseul primește din partea mea două puncte pe scara dificultății, pentru anumite șanțuri și bușteni pe care i-am întâlnit de-a lungul probei.
Cum te antrenezi? Câți kilometri ai acumulat? Câte antrenamente faci? Ce diferență de nivel ai în acest an?
Antrenamentele mele sunt coordonate de către antrenorul meu de club – intervale, fartlek și tempo. Când fac volum îmi pun muzică și mă opresc când rămân fără baterie.
Adun între 70 și 100 km pe săptămână în alergare și peste 100 km pe bicicletă.
Îmi plac foarte mult și concursurile pe munte, ies la drumeții și îmi doresc să fac orientare și voluntariat pe munte.
În București, fac parte din organizare la Romniceanu Stairs Run și merg cu drag la TTR Park Run, TSR, dar și la alergări de 15 km prin parcurile Bucureștiului.
Ce faci în viața de zi cu zi, ce lucrezi?
Lucrez în cadrul ministerului de transport, la CFR. În timpul liber sunt pasionat de editare foto, ascult muzica și podcast-uri sau mă uit la filme.
Care sunt cele mai importante rezultate pe care le-ai obținut în 2019?
- 1.609 metri (o milă) șosea 4:36.9, București
- 10 km șosea 33:37, București, campionat național
- 10 km cros 33:32.04, Oradea, campionat național
- 21km șosea 1:13:20, Buzău, campionat național
- 42km șosea 2:36:03, București, campionat național
Ce planuri ai pentru 2020?
Planurile mele pentru 2020 sunt orientate pentru proba de maraton și mi-am pus la favorite două competiții pentru un nou PB. La fel, îmi doresc un timp bun în cursele de 10 km, respectiv 21 km.
Când și cum te-ai apucat de alergare?
Am început de când eram copil, prin 2002-2003, când mergeam la tot felul de crosuri – Crosul Radio România Actualitți, Macadam, Crosul Loteriei Române.
În 2010 am participat la primul meu concurs pe munte, M7500, iar în 2013 am intrat în Clubul Sportiv Rapid București.
Care este sportivul tău favorit?
Sportivul meu favorit este Robert Hajnal, cu care m-am duelat în 2015 la Semimaratonul Plopeni. Referitor la munte, Ionuț Zincă este inspirație pentru mine, iar în ceea ce privește maratonul de șosea mă gândesc la Marius Ionescu.
Interviurile Biciclistul.ro sunt susținute de către Analizeimobiliare.ro, prima platformă de Real Estate Data Intelligence din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în colaborare cu statisticieni și evaluatori de top din țară și străinătate.
Peste 200 de clienți corporate au beneficiat sau beneficiază în continuare de expertiza echipei AnalizeImobiliare.roBeneficiul suprem al platformei este accesul la cea mai mare bază de date imobiliară din România, cu informații în peste 9,000 de localități.
AnalizeImobiliare.ro furnizează partenerilor studii periodice ale pieței imobiliare, indici de prețuri, analize de benchmarking și lichiditate.
Te-ar mai putea interesa să citești și: