Magazinul de biciclete Moş Ion Roată a vândut anul acesta aproximativ 400 de biciclete, în valoare totală de peste 850.000 lei, a declarat pentru Biciclistul.ro Emil Bituleanu, directorul executiv al magazinului.

În 2011 ne propunem dublarea vânzărilor, spune Bituleanu.

Moş Ion Roată a deschis recent un al doilea magazin în zona Tineretului (primul este pe Ştefan cel Mare). Magazinul are 100 mp şi are 60 de biciclete expuse, iar în următoarea perioadă vor fi pe stoc, în orice moment, 150 de biciclete. Magazinul din Tineretului va avea şi service.

Moş Ion Roată din Ştefan cel Mare are o suprafaţă de 150 mp.

Potrivit lui Bituleanu, în perioada de vârf, în sezon, în magazin intră  aproximativ 40-50 de clienţi pe zi, care vor să se informeze sau să achiziţioneze un produs. Iarna e o perioadă moartă pentru magazinele de bicicletele. Bituleanu spune că în sezonul rece în magazinul Moş Ion Roată intră cam 10 clienţi pe zi.

Investiţia totală în deschiderea magazinului Moş Ion Roată din Tineretului a fost de aproximativ 11.000 de euro, fără stoc de marfă. Deschiderea magazinului Moş Ion Roată din Ştefan cel Mare a avut loc în urma unei investiţii de 25.000 de euro.

Moş Ion Roată este importatorul exclusiv pentru bicicletele Felt, care sunt distribuite în România prin intermediul a cinci retaileri.

O bicicletă Felt costă de la 400 de euro în sus.

Cea mai scumpă bicicletă vândută de Moş Ion Roată în 2010 a avut o valoare de aproximativ 3.500 de euro.

Bituleanu spune că piaţa de biciclete din România a avut anul acesta o valoare de 20 de milioane de euro, la fel ca anul trecut.  Oficialul Moş Ion Roată este de părere că anul viitor piaţa locală de biciclete va înregistra o creştere de aproximativ 15%.

Comentarii