Lance Armstrong ultima zi contestatie UCI

Lance Armstrong ultima zi contestatie UCI

Astăzi este ultima zi în care Lance Armstrong poate face apel la sancțiunea Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), care i-a retras cele șapte victorii din Turul  Franței (1999-2005) și care l-a radiat pe viață, ca urmare a recomandărilor făcute de către Agenția Antidoping din Statele Unite (USADA).

Sancțiunea i-a fost comunicată lui Lance Armstrong  în mod formal în data de 6 decembrie, moment din care fostul ciclist avea la dispoziție 21 de zile pentru a face apel.

Este puțin probabil ca Lance Armstrong să mai facă recurs. În data de 23 august, el declara:

“Astăzi întorc o pagină. Nu mă voi mai ocupa de această chestiune, oricare ar fi consecințele”.

Lance Armstrong nu a avut nicio atitudine publică în ceea ce privește decizia UCI.

Recent, americanul a fost dat în judecată de către ziarul londonez Sunday Times, care vrea daune în valoare de 1,6 milioane de dolari.

În 2004, Sunday Times a pierdut un proces cu Lance Armstrong, în urma căruia a trebuit să plătească 300.000 de lire sterline, după ce americanul i-a dat în judecată pentru publicarea “nefondată” a unor știri  care sugerau că ciclistul s-a dopat pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Azi e ultima zi în are Lance Armstrong poate contesta totul”
  1. citisem la un moment dat un material despre triatlonul reci si spuneai ca nu mai exista relatari despre acesta, doar una singura. nu mai dau de materialul tau, nu vad o arhiva cu titlurile …? campul de cautare de pe blogul tau nu ma duce nicaieri daca introduc cuvantul reci. vroiam doar sa iti spun ca am mai gasit o descriere a concursului din 2011 pe http://ankaberger.blogspot.ro/2011/08/tri-reci-2011.html si pot confirma si ce am citit la tine ca este cel mai slab triatlon din romania, d.p.d.v. organizatoric. nu se stie cine se ocupa de el pentru ca nu exista vointa de a se face cunoscuti, dar poate organizatorii citesc ce se scrie despre ei pe net. RUSINE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.