Lance Armstrong dopaj Oprah Winfrey

 

E plină presa internațională de știri cu Lance Armstrong, după ce aceasta i-a acordat ieri un interviu lui Oprah Winfrey, care va fi difuzat joi, 17 ianuarie, la postul OWN: Oprah Winfrey Network. Interviul va fi difuzat și live, pe site-ul Oprah.com.

Mai multe surse “familiare situației” au declarat, evident sub statutul anonimatului, că Lance Armstrong a recunoscut în fața lui Oprah Winfrey că s-a dopat de-a lungul carierei sale sportive. Șoc și groază pentru adulatorii lui Lance Armstrong, nu?

New York Times scrie că Lance Armstrong va trage după el niște înalți oficiali ai UCI – Uniunea Internațională de Ciclism, care știau despre faptul că el se dopează și care au fost chiar și implicați, în ceea ce USADA (Agenția Americană Antidoping) a numit “cel mai sofisticat program de dopaj din istoria ciclismului”.

De asemenea, tot New York Times scrie, Lance Armstrong va denunța și unul dintre sponsorii și proprietarii echipei United States Postal Service, bancherul Thom Weisel, dar și alți oficiali.

Lance Armstrong încearcă să ajungă la o înțelegere pentru a plăti mai multe milioane de dolari din cei peste 30 de milioane de dolari plătiți de Postal Service în cadrul programului de sponsorizare a echipei.

Pe această temă puteți citi un articol detaliat pe CNN.

Înainte de a ajunge la hotelul unde urma să se întâlnească cu Oprah Winfrey pentru interviu, Lance Armstrong s-a oprit al sediul fundației Livestrong, unde și-a cerut scuze în fața personalului. A spus că-i pare rău că a dezamăgit pe toată lumea și că a creat un imens stres, din cauza scandalului de dopaj în care a fost și este implicat.

Subiectul este tratat pe larg și de către Washington Post, care amintește de faptul că sportiva britanică Nicole Cooke, campioană mondială și olimpică la ciclism pe șosea în 2008, l-a criticat pe Lance Armstrong.

“Atunci când Lance va plânge la Oprah, să vă gândiți la acei sportivi corecți care s-au retras fără niciun premiu”, a declarat ea în cadrul unei conferințe de presă.

Motivul pentru care Lance Armstrong a recunoscut dopajul și pentru care vrea să-și reabiliteze imaginea este că-și dorește cu disperare să concureze (are 41 de ani) în competițiile de triatlon.

Miza pentru Lance Armstrong este uriașă. Este implicat în cel puțin trei procese civile, care l-ar putea costa milioane de dolari. Mai mult, a negat că s-ar fi dopat, sub jurământ, ceea ce înseamnă că ar putea fi pus sub acuzare și riscă închisoarea.

Reportajul ABC News

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “Lance Armstrong recunoaste dopajul: Care este prețul”
  1. Da, asa am inteles si eu din cele citite in dimineata asta. Dar am inteles ca declaratiile lui nu sunt cele asteptate de toata lumea.

  2. Eu zic sa nu-si faca lumea iluzii, ca parca vad o fanfaronada marca Hollywood, cu lacrimi de crocodil, emotie stoarsa fanilor, vina aruncata catre sistem si faptul ca “si-a dorit prea mult victoria” i-a intunecat mintile. Ma intreb cat a incasat pentru confesiunea asta “pe sticla”, la Oprah, la ora de maxima audienta 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.