Lance Armstrong proces guvern federal SUA

Lance Armstrong proces guvern federal SUA

Devine tot mai groasă pentru Lance Armstrong, care va trebui să treacă printr-un proces intentat anul trecut de către guvernul Statelor Unite, în care i se cer despăgubiri de 100 de milioane de dolari, după ce judecătorul Robert Wilkins a decis că acest caz este valid.

Lance Armstrong va plăti mulţi, mulţi bani

Avocaţii lui Lance Armstrong au spus că guvernul SUA trebuie să fi ştiut că cicliştii se dopau şi nu a făcut nimic pentru a opri acest lucru, în vremurile în care echipa ciclistului american era sponsorizată de către U.S. Postal Service, care a beneficiat din plin de publicitatea pozitivă de care era înconjurat Lance Armstrong pentru succesele sale în Turul Franţei.

Guvernul federal l-a dat în judecată pe ciclist în februarie 2013, susţinând că U.S. Postal Service n-ar mai fi plătit 40 de milioane de dolari, reprezentând sponsorizarea, în perioada 1998-2004, dacă ar fi ştiut că Lance Armstrong şi echipa sa trişau pentru a câştiga cursele.

După ce a analizat argumentele ambelor părţi, în luna noiembrie 2013, judecătorul Wilkins a luat o decizie marţi, 17 iunie 2014.

Cazul împotriva ciclistului american a fost început, iniţial, în iunie 2010, după ce Floyd Landis, fostul său coleg, l-a dat în judecată. Timp de 20 de ani Lance Armstrong a negat că s-ar fi dopat vreodată, dar în ianuarie 2013 a recunoscut acest lucru, într-un interviu televizat acordat lui Oprah Winfrey. La o lună după acest interviu, guvernul federal a anunţat că i se alătură lui Landis în procesul împotriva lui Lance Armstrong.

Via Velo News

Lectură ajutătoare

Comentarii

Articolul precedentCicloştiri – 20 iunie 2014
Articolul următorHai la Braşov Triathlon!
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE