Lupii Dacilor - Trofeul Muscelului - Riders Club

Lupii Dacilor – Trofeul Muscelului este un concurs de mountain bike realizat de Răzvan Jugănaru, multiplu campion național la MTB, ciclocros și velodrom, împreună cu echipa Riders Club, ce va avea loc în data de 18 iulie.

Concursul va avea loc pe trasee cu drumuri forestiere și poteci ce străbat poienile și pajiștile alpine ale Muntelui Strâmtu, pădurile întunecoase de conifere ale Culmii Măgura, cursul râului Bughea, precum și cărărui adăpostite de fagii Dealului Ciocanu.

Peste 500 de participanți s-au înregistrat până acum în cea de a treia ediție a competiției. Pentru cei care încă nu și-au rezervat locurile la start, înscrierile sunt deschise online până pe 16 iulie pe pagina dedicată concursului. Totuși, dacă vă grăbiți, până pe 12 iulie este valabilă taxa de participare de 85 de lei de persoană.

Veți avea la dispozitie două trasee:

Standard – 29 km
Față de anii trecuți, traseul a fost puțin scurtat și i s-a redus simțitor diferența de nivel, urmărindu-se să fie parcurs și de către o persoană care nu excelează la capitolul abilități tehnice și rezistență fizică.

Pe cele mai multe porțiuni traseul urmează drumuri forestiere și poteci largi, fără obstacole de netrecut, străbătând pantele inferioare ale Muntelui Strâmtu, dar și Culmea Măgurii. Prima coborâre din acest traseu a fost schimbată, fiind înlocuită cu o versiune mai puțin abruptă. Diferența pozitivă de nivel tinde către 800 m, iar punctul de maximă altitudine atinge 1.074 m.

Traseul Epic – 53 km
Deși coincide în prima parte cu traseul Standard, cel Epic a fost realizat pentru riderii cu experiență, căliți bine în urcări istovitoare și coborâri rapide ce solicită manevre tehnice.

Cățărarea din satul Nămăiești, până pe Muntele Strâmtu, ajunge la o altitudine ce depășeste 1.074 m și solicită serios capacitățile fizice ale sportivilor. În continuare va fi parcursă Culmea Măgura și zona de tranziție de la marginea Comunei Bughea de Jos. Punctul maxim al turei lungi urmează de aici înainte, pe dealul Ciocanu. Este vorba de o succesiune de urcări relativ lejere și scurte, urmate de single trail-uri special amenajate pentru mountain bike.

Pentru concursul destinat puștilor sub 14 ani, înscrierea se va face la fața locului și va fi gratuită. Concursul pentru copii se va desfășura pe un traseu delimitat în centrul Municipiului Câmpulung, parcurs ce va fi adaptat posibilităților fizice și tehnice ale acestora.

Ce include kitul de concurs:
• Număr de eveniment & coliere de prindere
• Cip unic de cronometrare
• Tricoul oficial al evenimentului Lupii Dacilor – Trofeul Muscelului, ediția a III-a
• Produs Isostar
• Medalie de participare
• Porție de paste Barilla în sos Barilla, la finalul evenimentului
• Doza Ciuc Radler,la finalul evenimentului, pentru adulți

Aşa cum ne-a obişnuit, Riders Club va avea puncte de alimentare cu apă, fructe, glucoză, biscuiți, energizant, servicii medicale de urgență și ambulanță, zonă amenajată special pentru spălarea bicicletelor, masaj de recuperare după cursă, servicii tehnice, reglaje și reparații pentru biciclete de la Ambulanța de Biciclete sau  fotografi pe traseu.

Comentarii