Voi participa pentru  prima oară la un concurs de triatlon, chiar dacă nu sunt în cea mai grozavă formă a mea, dar sper şi cred că pot să duc la bun sfârşit toate probele.

Este vorba de triatlonul de la Mamaia.

Dacă tot sunt la mare, în concediu, m-am apucat de antrenamente. Înot cât poate de mult, poate s-o prinde ceva până la competiţie. Problema este că nu reuşesc să menţin un rimt de respiraţie ok pe  distanţe mari. Ard ca un  mănunchi de paie, repede. Dacă ştie cineva tehnici de respiraţie în apă, le citesc cu nerăbdare.

N-am să particip la proba olimpică, care presupune 1,5 km de înot, 40 km de  bicicletă şi 10 km de alergare, e prea mult pentru mine, dar  am ales proba sprint, adică 500 m înot – ceea ce nu-i tocmai puţin şi, în niciun caz, nu cred că o să-i fac în sprint 🙂 – 20 km de bicicletă (floare la ureche, zic, pentru că-i fac în fiecare zi pe drumul către job) şi 5 km de alergare (aici nu ştiu ce să zic, cred că o să alerg ca moşii, de întreţinere).

Sunt entuziasmat şi de câteva zile mă gândesc numai la competiţia asta. De vină este, probabil, marea, care îmi aduce aminte de fiecare dată când mă uit la ea de proba de înot :).

Premisele cu care pornesc la acest concurs nu sunt prea grozave. Am 94 de kg, clar un tip supraponderal (unii doctori mi-ar spune obez) şi n-am rezistenţă la înot.

Comentarii