Marius Ionescu - Jocurile Olimpice Rio

“La Rio am ca obiectiv clasarea în top 20”, a declarat maratonistul Marius Ionescu pentru Biciclistul.ro.

El a fost primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. Alături de el, la proba de maraton de la JO va mai participa și maratonistul Nicolae Soare.

Pentru Marius, ultimul test înainte de Rio au fost Campionatele Europene de Atletism, organizate la Amsterdam, unde a alergat la proba de semimaraton. Sportivul nostru s-a clasat pe locul 25 din 92, trecând linia de finish după locul 1:05:21. Titlul a fost câștigat de către elvețianul Tadesse Abraham, după 01:02:03.

N-a fost prea mulțumit de rezultat, după cum a mărturisit pe contul său de Facebook. “Cu toate astea, sunt în grafic”, ne-a spus.

Îi va aduce o clasare în top 20 la Jocurile Olimpice și un record personal la proba de maraton?

“Este greu de spus. La un astfel de concurs nu merge nimeni cu gândul să fugă un record personal. Se merge la o clasare cât mai bună”, a afirmat Marius Ionescu. “Nimeni nu se duce de nebun, mai toți stau la pândă”.

Cel mai bun rezultat pe care Marius Ionescu l-a realizat la proba de maraton datează din aprilie 2016, când a reușit să alerge maratonul de la Düsseldorf în 02:12:58. Marius Ionescu s-a clasat pe locul 26 la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sportivul nostru va lua startul la proba de maraton de la Jocurile Olimpice de la Rio în data de 21 august 2016.

Marius Ionescu este născut în data de 18 decembrie 1984, are o înălțime de 171 cm și o greutate de 55 kg.

Comentarii