Azi am primit un e-mail de la Maratonul Internațional Brașov care, din lipsa unui sponsor principal, nu va mai avea loc în 2020. Mesajul:
”Dragii noștri,
Am amânat acest mesaj până în ultimul moment, sperând că putem găsi o soluție.
Din păcate, suntem nevoiți să comunicăm că în acest an Maratonul Internațional Brașov ia o pauză nedorită. În ciuda eforturilor și gândurilor bune, ediția 2020 nu e poate concretiza.
Motivul este unul foarte clar, de natură financiară, lipsa unui sponsor principal ne împiedică să susținem această ediție. Fără îndoială, vom încerca să găsim soluții viabile pentru a reînvia acest proiect anul viitor.
Întreaga echipă a Maratonului Internațional Brașov vă urează un an plin de reușite și sănătate!”
În 2019, pentru al treilea an consecutiv, sponsorul principal a fost Telekom. Dacă s-ar fi ținut și în 2020, Maratonul Internațional Brașov ar fi ajuns la a șasea ediție.
”Ne-am dorit mult ca acest eveniment să fie “powered by Telekom”, deoarece cu 3 ani în urmă nu exista un astfel de eveniment în Brașov, un oraș atât de frumos, cu multă încărcătură istorică, cu un traseu care marchează cele mai multe obiective turistice și care avea un potential de creștere foarte mare atât la nivel național, cât și internațional”, declara anul trecut Ionela Păunică, director executiv Fundația Telekom România și senior coordinator în cadrul departamentului de CSR și comunicare internă la Telekom.
Maratonul Internațional Brașov este un eveniment organizat de Asociația Șapte Scări și Smart Atletic Team.
Cât costă organizarea unui eveniment de alergare?
Putem să ne facem o idee despre cât costă organizarea unui concurs de alergare din cifrele pe are le-a oferit Gabriel Solomon, organizatorul Gerar, informații disponibile pe blogul său.
La Gerar au participat aproximativ 900 de concurenți (o echipă are trei concurenți).
Potrivit lui Gabriel Solomon, s-au strâns 81,725 lei din taxe de participare, 13,500 lei din rezultat reportat, iar cheltuielile au fost în valoare de 103,121 lei. Prin urmare, evenimentul a ieșit cu un deficit de 7896 lei.
”Din capul locului, aș vrea să subliniez că decizia de a ieși pe minus a fost alegerea noastră, pentru că am vrut să investim sume mai mari la această ediție aniversară în anumite lucruri ( baza metalică pentru medalii, mânecuțe, premii etc.). Altfel am fi ajuns undeva la zero și fără a cheltui poate nici rezerva din anii trecuți”, a scris Gabriel Solomon.
Maratonul Internațional Brașov a adus la start în 2019 aproximativ 4.000 de concurenți la toate probele. Faceți voi calculele.
Anul acesta a luat o pauză și competiția de triatlon Fără Asfalt la Munte.