Gabriela Firea - Maratonul Bucuresti

Maratonul Internațional București, ajuns la a noua ediție, va avea loc așa cum a fost stabilit, în perioada 8-9 octombrie, cu start și finish în Piața Constituției, conform agendei anunțate la începutul anului.

Informația a fost transmisă chiar de către organizatorii evenimentului, după ce s-a iscat un mare scandal (verbal) generat de declarație recentă a Gabrielei Firea, primarul Bucureștiului.

Ea a spus că nu mai vrea ca străzile din centrul Capitalei să fie blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobari pentru evenimente stradale (sursa: Hotnews).

În mediul online s-a creat o mică isterie. Spre exemplu, ProSport a venit cu următorul titlu: Lovitură teribilă pentru sportul de masă, Gabriela Firea interzice Maratonul Internațional București. Valeriei Răcilă i s-a făcut rău când a auzit: “Unde să mă duc, în pădure?”.

Iată ce declară astăzi Gabriela Firea, citată de organizatorii Maratonului București:

“Nu am spus niciodată că vreau să interzic Maratonul București. Este o competiție care are deja tradiție și promovează cu deosebit succes în lume Capitala României, având în vedere că se află deja la a-9- a ediție. Mai mult decât atât, eu însămi sunt o susținătoare a sportului, am spus acest lucru de nenumărate ori, chiar am înființat bursa sportivă Răsvan Firea, în memoria primului meu soț, antrenor de atletism și fiul marilor sportivi și antrenori Victor și Elena Firea. Îmi doresc ca bucureștenii, și nu numai ei, toți românii, să fie sănătoși și activi, pentru a se putea bucura de viață. Acest lucru se poate realiza numai dacă acordăm o atenție mai mare sportului, a mișcării în general, fie în aer liber, fie în sălile de sport. Mărturisesc că sunt mâhnită că presa a înțeles greșit intențiile mele și sper ca, în spiritul fair-play- ului, să putem depăși acest impas comunicațional.

În acest sens, doresc să asigur pe toată lumea că Maratonul București va avea loc, în aceleași condiții ca și în anii precedenți. Acesta este un eveniment care se desfășoară duminica, în prima parte a zilei, așadar într-o perioadă în care traficul nu este la fel de intens ca într-o zi de lucru. Municipalitatea se va asigura ca cetățenii care locuiesc în zonele prin care trece traseul Maratonului să fie informați din timp asupra programului acestuia, zona restricționată necesară desfășurării și, foarte important, rutele alternative de deplasare.”

Maratonul București este organizat de către Asociația Bucharest Running Club.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds