Maratonul Vinului 2018 - foto Traian Olinici

Maratonul Vinului a dat drumul la înscrieri pentru ediția 2019, care va avea loc în data de 11 mai, în localitatea Urlați, județul Prahova, printre dealurile, podgoriile și cramele din zonă.

Noutatea celei de-a noua ediții este faptul că organizatorii au reactivat după șase ani cele două trasee clasice, de 31 km și 51 km.

Ca și anii trecuți, participanții pot opta și pentru o a treia variantă, o tură de 18 km, fără cronometraj, fără podium, recomandată cicliștilor mai puțin experimentați.

Maraton caritabil

Maratonul Vinului este primul concurs mountain bike caritabil din România și va continua acțiunile caritabile și anul acesta, o parte din încasările obținute urmând a fi donate Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați.

Copiii vin în fiecare zi la centru, unde primesc hrănă, îmbrăcăminte și materiale școlare și sunt ajutați să-și facă temele, într-un mediu cald și prietenos creat de voluntari inimoși.

Centrul de zi al Fundației are gospodărie proprie cu livadă, gradină de legume, păsări de curte și animale (inclusiv un ponei foarte iubit de copii).

În 2018, Maratonul Vinului a contribuit la  construirea foișorului din curtea centrului, iar în 2017 la acoperirea cantinei de la Fundația Bucuria Ajutorului-Urlați, care oferă hrană zilnică pentru 30 de copii care provin din familii defavorizate.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE