Nairo Quintana

Nairo Quintana a fost năpădit de lacrimi în timpul conferinței de presă care a avut loc după terminarea etapei a 20-a din Turul Franței. Columbianul se simțea copleșit de ce reușise: câștigarea etapei și obținerea locului doi în clasamentul general!

Nairo Quintana a fost constant în ultimele săptămâni, lansând mereu atacuri, stârnind admirația, cu o prestație pe care mulți o așteptau de la Alberto Contador, considerat marele contracanditat la trofeul lui Froome.

Quintana a început Turul Franței fără să fie considerat candidat la ceva. Este prima lui participare în cadrul acestei competiții și ar fi trebuit să-i servească drept locotenent lui Alejandro Valverde. Dar situația din teren l-a propulsat drept lider al echipei Movistar, poziție pe care a acceptat-o fără să stea pe gânduri.

Ce viitor îl așteaptă pe Nairo Quintana!

Ciclismul columbian a dat până acum câțiva cățărători de primă mână, dintre care cel mai cunoscut este Lucho Herrera, care a dominat clasamentele montane în anii ’80.

Quintana îi calcă pe urme, fără doar și poate. Când era copil era nevoit să meargă zilnic la școală pe bicicletă, prin munți, urcând și iar urcând. Nu-i de mirare naturalețea pe care o are columbianul pe cățărări.

Ca idee, trăia la o altitudine de 2.800 de metri.

A devenit și el conștient că poate mai mult și a declarat că în 2014 vrea titlul în Turul Franței, scenariu foarte posibil.

Chris Froome câștigă, deci, Turul Franței

Britanicul Chris Froome conduce în clasamentul general cu 5:30 (pe Quintana). Locul trei, Joaquim Rodriguez, e despărțit de Froome de 5:47.

Alberto Contador, care a pierdut ieri podiumul, a ajuns pe locul patru, la 7:10 în spatele lui Froome.

Echipa Sky dă, iată, pentru al doilea an la rând, încă un câștigător în Turul Franței, după ce în 2012 titlul i-a revenit lui Bradley Wiggins.

Quintana (23 de ani) va câștiga și tricoul alb, pentru cel mai bun tânăr ciclist (sub 25 de ani), dar și tricoul cu buline, pentru cel mai bun cățărător.

Comentarii

Articolul precedentOverade: Cască de bicicletă pliabilă
Articolul următorJos pălăria!
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE