International Metropolitan Triathlon Brasov afis

International Metropolitan Triathlon Brasov afis

La sfârşitul lunii  – 28 iulie – voi participa la International Metropolitan Triathlon Brasov, concurs aflat la prima ediţie.

Concursul este organizat de către Asociaţia 7 Scări, în parteneriat cu Pegas Triatlon Club şi se anunţă a fi unul dintre cele mai frumoase concursuri de triatlon din România.

Eu voi participa la proba olimpică, ceea ce înseamnă că voi înota 1.500 de metri, voi merge cu bicicleta 47 km şi voi alerga 10 km.

Proba de înot va avea loc în Lacul Codlea (foto mai jos).

International Metropolitan Triathlon Brasov - Lacul Codlea - proba de inot
International Metropolitan Triathlon Brasov – Lacul Codlea. Startul se va da pe partea stanga a lacului. Voi face trei ture de lac. O tură constă în două lungime a câte 250 de metri.
International Metropolitan Triathlon Brasov - Lacul Codlea
Vedere din partea opusă a zonei de start şi iesire din apă.

Am văzut că organizatorii recomandă concurenţilor să aibă pregătit costumul de neopren, în ciuda faptului că această competiţie va avea loc în mijocul verii.

Sperăm că nu va fi nevoie (n.r. de costum de neopren), dar dacă plouă în perioada dinaintea concursului apa va fi rece, au spus organizatorii International Metropolitan Triathlon Brasov.

Cum arată traseul de bicicletă

Mai jos puteţi urmări un videoclip cu traseul pentru bicicletă. Autorităţile au luat în serios acest concurs şi (de aşa ceva n-am mai auzit!) s-au apucat să asfalteze drumul dintre lacul Codlea şi DN. Vom avea, aşadar, o trecere lină.

International Metropolitan Triathlon Brasov atrage concurenţi de top, care ocupă frecvent podiumurile concursurilor din România, precum multiplul campion naţional de duatlon şi triatlon, Ciprian Bălănescu, dar şi Alex Diaconu, Mihai Baractaru sau Sorin Boriceanu.

Comentarii