Mihai Vigariu - Ironman Africa de Sud 2019

Diferența de fus orar între Africa de Sud și România nu este mare, țara africană e doar cu o oră în urma noastră. Prin urmare, la ora la care scriu acest articol, 03:11, probabil că Mihai Vigariu încă doarme, dar în curând se va trezi, pentru că la ora 06:45 va lua startul în cadrul Ironman Africa de Sud.

Este prima competiție de Ironman pe anul 2019 pentru Mihai Vigariu și prima încercare pe acest an de calificare la Ironman Kona, finala mondială a acestui faimos circuit.

”N-o să fie foarte cald, n-o să fie umiditate mare și atunci sunt avantajat. E prima oară când particip la un concurs de Ironman fără căldură. Chiar sunt curios ce o să se întâmple”, a declarat Mihai Vigariu pentru Biciclistul.ro.

”E greu de spus ce timp voi face, e foarte geu de estimat. Vântul bate foarte tare aici, se schimbă dintr-o direcție în alta și e chiar greu să prezici ce o să se întâmple.

Vreau să trec linia de finish undeva cât mai sus, nu m-aș supăra să văd un podium. Asta e ambiția mea, să văd un podium printre băieții ăștia care sunt foarte tari, atât din Africa de Sud, cât și printre europeni”.

Mihai Vigariu a făcut împreună cu antrenorul său Joseph Spindler niște schimbări, pe care le-a pus în aplicare în tabăra de antrenament pe care a efectuat-o în perioada ianuarie-februarie în Mallorca.

”Sunt foarte bine adaptat pe arderea grăsimilor, dar îmi lipsesc niște lucruri pe parte explozivă, maximală, partea de top end, de VO2 max. Am lucrat destul de mult să îmbunătățim asta și să ridicăm pragul de lactat cât mai sus”, a spus Mihai Vigariu.

Mihai nu crede că poate încă să câștige o categorie de vârstă în cadrul Ironman, dar are ambiții mari.

”Dorința mea arzătoare este ca la Ironman Africa de Sud să trec linia de finish între primii cinci sau între primii trei”, a spus el.

Dacă vreți să-l urmăriți live în cursă, numărul său este 162. Cursa va fi transmisă pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/IRONMANnow/.

Îl puteți urmări pe Mihai și prin intermediul aplicației pentru mobil Ironman Tracker.

Ironman Africa de Sud va pune la bătaie 80 de sloturi pentru Kona, care se vor împărți tuturor categoriilor de vârstă. Mihai Vigariu participă pentru prima oară la categoria de vârstă 35-39 de ani, pentru care vor fi alocate probabil opt sloturi.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds