Bauke Mollema castiga etapa a 15-a din Turul Frantei

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) a câştigat duminică etapa a 15-a din Turul Franţei, marcând prima sa victorie în această competiţie. În spatele lui au sosit la 19 secunde Diego Ulisi (UAE Team Emirates) şi Tony Gallopin (Lotto-Soudal). Mollema a fost răsplătit, de asemenea, cu premiul pentru cel mai combativ ciclist al etapei.

Selecţia finală a venit din cadrul unui grup format din 28 de rutieri care au trecut împreună pe prima căţărare a zilei Montée de Naves d’Aubrac. Tony Martin (Katusha-Alpecin) şi-a încercat forţele solo, când mai erau 60 km, dar a fost ajuns şi lăsat în urmă pe urcarea finală de categorie 1.

Liderul Chris Froome nu a avut nici cea mai mică intenţie să aducă înapoi evadaţii, mai ales pentru cel mai bine clasat dintre ei era Damiano Caruso (BMC), aflat la peste 11 minute faţă de el.

Lupte puternice s-au dat şi în plutonul rămas în urmă. Aproape de Montée de Naves d’Aubrac, echipa Ag2r La Mondiale a trecut la conducere şi a stabilit un ritm foarte rapid. Froome s-a trezit la un moment dat distanţat din cauza unei erori de poziţionare, dar a revenit rapid în cărţi după ce coechipierii săi l-au ajutat. Ulterior, britanicul a avut probleme cu roata din spate a bicicletei şi a fost nevoit să oprească, iar Michael Kwiatkowski i-a oferit roata sa. De data asta grupul principalilor candidaţi la titlul suprem i-a luat aproape un minut. Încă o dată, Froome i-a avut alături pe colegii săi care l-au ajutat să revină în cărţi. Fără nicio îndoială, situaţia a creat ceva panică în tabăra Sky.

După multiple încercări de a se separa de grupul favoriţilor, Dan Martin (Quick-Step Floors) a reuşit să se desprindă pe scurta urcare de la Côte de Saint-Vidal.  Eforturile sale au fost răsplătite cu 14 secunde faţă de grupul principalilor, ceea ce i-a adus o urcare pe locul 5 în clasamentul general, la o diferenţă de 1:12 faţă de Froome.

Nairo Quintana (Movistar) a avut o zi grea şi a pierdut aproape patru minute faţă de principalii pretendenţi la titlul, căzând până pe locul 11 în clasamentul general.

Clasamentul etapei:

 1. Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo – 4:41:47
 2. Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates – 0:00:19
 3. Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal
 4. Primoz Roglic (Slo) Team LottoNl-Jumbo
 5. Warren Barguil (Fra) Team Sunweb – 0:00:23
 6. Nicolas Roche (Irl) BMC Racing Team – 0:01:00
 7. Lilian Calmejane (Fra) Direct Energie – 0:01:04
 8. Jan Bakelants (Bel) AG2R La Mondiale
 9. Thibaut Pinot (Fra) FDJ
 10. Serge Pauwels (Bel) Dimension Data

Clasamentul general:

 1. Christopher Froome (GBr) Team Sky – 64:40:21
 2. Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team – 0:00:18
 3. Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale – 0:00:23
 4. Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac – 0:00:29
 5. Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors – 0:01:12
 6. Mikel Landa (Spa) Team Sky – 0:01:17
 7. Simon Yates (GBr) Orica-Scott – 0:02:02
 8. Louis Meintjes (RSA) UAE Team Emirates – 0:05:09
 9. Alberto Contador (Spa) Trek-Segafredo – 0:05:37
 10. Damiano Caruso (Ita) BMC Racing Team – 0:06:05

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.