Andrei Nechita - aprilie 2015

Andrei Nechita  reuşit cea mai bună clasare a unui ciclist român la Jocurile Olimpice Europene de la Baku, după ce a reuşit să termine pe locul 16 din 60 în proba de fond, într-o cursă lungă, de 215,8 km, în care au abandonat nu mai puţin de 63 de sportivi.

La un moment dat, când mai erau două tururi înainte de final, Andrei Nechita ocupa poziţia a şasea.

“Cred că am făcut o cursă bună. Acest traseu mi se potrivește, l-am încercat deja în Turul Azerbaidjanului, am făcut ultima etapă tot pe acest traseu. Am intrat în evadare la două tururi de sosire, eram doar în doi, acolo am consumat foarte multă energie ca să prind plutonul din față și pe final, din păcate, pe ultimii 500 de metri pe cațărare, am prins crampe și nu am putut să rămân cu plutonul fruntaș.”, a declarat Andrei Nechita.

Eduard Grosu, care visa la o medalie la Baku, s-a clasat pe poziţia 56.

“Plec cu gândul la victorie, traseul mi se potriveşte, sunt în formă. Dacă echipa naţională va lucra pentru mine, cu siguranţă voi putea face un rezultat foarte bun”, spunea Eduard Grosu înainte de competiţie.

Cursa a fost câştigată de către spaniolul Luis Leon Sanchez, câştigător de etape în Trul Franţei, dar implicat în ultimii ani în scandaluri legate de dopaj.

Luis Leon Sanchez castiga la Baku

Ciclistul echipei Astana, în vârstă de 31 de ani, a câştiga în urma unui sprint în faţa ucraineanului Andriy Grivko, coleg cu el la Astana, care a şi luat argintul, şi în faţa cehului Petr Vakoc, care s-a ales cu medalia de bronz.

Un alt spaniol, Jesus Herrada, s-a clasat pe locul patru, după ce l-a asistat pe Sanchez şi l-a pus în poziţia ideală pentru a câştiga.

Rezultatele complete.

Sprintul final

Comentarii

Articolul precedentCâştigătorii No Stress Mogoşoaia Triathlon
Articolul următorDoi români îşi înceacă forţele la Ironman Suedia
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE