nokia_bicycle_charger_kit_gallery2_604x604

Nokia Bicycle Charger Kit este găselniţa celor de la Nokia pentru a intra în graţiile bicicliştilor. Este încărcător de telefoane mobile special proiectat pentru biciclete (toate detaliile pot fi găsite aici).

Încărcătorul este disponibil şi în România, în magazinele resellerilor Nokia, în funcţie de aprovizionarea pe care şi-o fac aceştia. Voi reveni şi cu info despre preţul recomandat.

De asemenea, s-ar putea să primesc un astfel de încărcător în teste.

Cum funcţionează

Bateria telefonului se încarcă în timp ce biciclistul pedalează cu o viteză de cel puţin 6 km/h, ceea ce este floare la ureche pentru oricine, de la copii, până la biciclişti în etate.

Când ajungi la o viteză de 50 km/h încărcarea se opreşte.

Încărcarea completă a bateriei telefonului depinde de telefon în sine şi de viteza cu care rulează bicicleta. Spre exemplu, dacă mergi cu 10 km/h, timp de 20 de minute, poţi încărca full un Nokia 1202 pentru o oră de convorbiri şi pentru 74 de ore de standby.

Încărcătorul Nokia pentru biciclete este compatibil cu toate telefoanele Nokia care au mufă de încărcător de 2 mm.

Instalarea

Kitul de instalare al Nokia Bicycle Charger Kit constă în trei componente: dinamul, încărcătorul şi mecanismul de prindere a telefonului pe bicicletă. Toate componentele sunt uşor de montat – dinamul vine chiar la roata din faţă a bicicletei, iar încărcătorul şi sistemul de prindere al telefonului se prind de ghidonul biciclete. Toate componentelele kitului de încărcare pot fi date jos cu uşurinţă, atunci când biciclistul parchează biciclete şi se teme (da, în România se teme) să nu-i fie furate.

Sistemul de prindere a telefonului este suficient de bine închegat astfel încât telefonul să stea fix şi să fie protejat de vibraţii sau de şocurile care apar pe un drum offroad, spre exemplu. Ceea ce e mişto este faptul că poţi să asculţi şi muzică, cu telefonul prins pe ghidon.

Încărcătorul este proiectat să reziste la praf şi umiditate. Sistemul de prindere pentru telefon vine şi cu o husă transparentă, să-ţi bagi acolo telefonul şi să-l protejezi de praf, apă şi alte murdării.

[nggallery id=68]

Specificaţii tehnice

Dimensiuni
 • Dinamul: 40.5 x 94.5 mm
 • Încărcătorul: 70 x 34 x 21 mm
 • Sistemul de prindere: 142 x 22 x 24 mm
 • Cablurile de conectare: 500 mm + 375 mm (de la încărcător la dinam), 350 mm (de la încărcător la telefon)
Greutate
 • Dinamul (cu tot cu sistemul de prindere al dinamului): 250 g
 • Dinamul (fara sistemul de prindere al dinamului): 190 g
 • Încărcătorul: 36 g
 • Sistemul de prindere pentru telefon: 11.5 g

Alte specificaţii

 • Compatibil cu alte tipuri de dinamuri de biciclete de tip sticlă cu 6 V/3 W şi 12 V/3 W ieşire
 • 5.0 V/450 mA/15 km/h. Curent maxim 70 mA
 • Încărcarea porneşte de la ~6 km/h  şi încărcarea maximă este obţinută la 25 km/h. Încărcarea se opreşte când viteza atinsă este de 50 km/h.

Telefoane compatibile – caută în listă telefonul tău (câmpul “Caută”). Sunt compatibile peste 100 de modele.

ConcursWebsiteParticipare individualăParticipare în familieLocTimpData

Comentarii