Turul Italiei - Eurosport

Luna viitoare avem parte de primul Mare Tur de ciclism al anului, Turul Italiei, ce va fi transmis în direct pe Eurosport în perioada 6 – 29 mai.

Singurul nostru reprezentant în Giro este Eduard Grosu, care a participat și anul trecut.

La start se vor alinia 22 de echipe, fiecare având în componenţă câte 9 rutieri. Românul Eduard Grosu va evolua, pentru Nippo-Vini Fantini, alături de fostul câștigător Damiano Cunego.

Turului Italiei 2016 va avea startul în Apeldoorn (Olanda), iar cicliştii vor străbate Calabria şi Alpii înainte de a ajunge la Torino, punctul final al cursei. Este pentru a 12-a oară în istoria “Corsa Rosa” când startul se dă în afara Italiei și a doua oară când se pleacă de pe teritoriul Olandei, după startul de la Amsterdam din 2010.

Turul Italiei 2015 - pluton prin oras

Câştigătorul de anul trecut, Alberto Contador, va lipsi de la startul competiţiei. Spaniolul, care s-a impus în ediţia din 2015 în faţa lui Fabio Aru şi Mikel Landa, se pregăteşte intens pentru Turul Franţei. În lipsa ibericului, Vincenzo Nibali (Astana) este primul pe lista favoriţilor la victoria în clasamentul general, el fiind de altfel și învingătorul din 2013.

Concurenţa nu va fi deloc una modestă, Mikel Landa, transferat de Sky în această iarnă de la Astana, şi Alejandro Valverde, proaspăt câștigător al Săgeții Valone, fiind de asemenea pe lista potenţialilor câştigători ai Turului Italiei.

Spre deosebire de ediţiile precedente, anul acesta nu vom mai asista la contratimp pe echipe. În schimb, Giro d’Italia va avea trei etape de contratimp individual, care vor totaliza 61 de kilometri, ultima dintre ele fiind în plină ascensiune, pe Alpe de Siusi.

În total vor fi 21 de etape, dintre care şapte de căţărare şi şapte de sprint. Lungimea medie a unei etape este de 161 de kilometri, iar rutierii vor avea de parcurs 3.383 de kilometri în cele trei săptămâni de cursă.

Comentarii