Alberto Contador, multiplu câştigător al Turului Franţei, este un mare campion, ciclist de performanţă şi, dacă judecăm raţional, dar ne şi bazăm pe bunul simţ, ne dăm seama imediat că eu nu sunt Condator.

Respectând principiul identităţii şi plecând de la această primă concluzie ar fi, iarăşi, de bun simţ şi raţional să  considerăm că nici măcar nu semăn cu el.

 • Eu am 95+ kg, Contador are 62 kg;
 • Eu am 1,78 m, Contador are 1,76 m;
 • Eu sunt biciclist amator ™, Contador este un ciclist de performanţă;
 • Eu n-am câştigat nicio competiţie (nici măcar de amatori), Contador a câştigat de trei ori turul Franţei (2007, 2009, 2010), Turul Spaniei (2008), Turul Italiei (2008), dar şi multe alte etape şi competiţii;
 • Nici măcar nu semănăm la chip.

În aceste condiţii, în care este evident că eu şi Contador semănăm chiar mai puţin decât semănau gemenii Arnold şi Dany DeVito (link film), îmi pun următoarea întrebare: dacă m-aş îmbrăca cu echipamentul pe care-l foloseşte Contador şi aş conduce şi fix acelaşi model de bicicletă, aş câştiga şi eu de trei ori turul Franţei?

Îmi pun această întrebare pentru că am observat că unii patroni de magazine de biciclete din România chiar trăiesc în acest scenariu şi comercializează, cufundaţi în această iluzie,  produse care sunt foarte scumpe şi pe care s-ar cuveni să le folosească doar un sportiv de perfomanţă, care beneficiază de o sponsorizare extrem de generoasă.

Eu nu sunt Contador. Eu nu am banii şi sponsorizările lui Contador. Nu mai încercaţi să-mi băgaţi pe gât (vorba vine) produse pe care nu mi le permit financiar. Asta n-ar fi o tragedie, dar nu mai  pretindeţi că acestea sunt produse populare şi de masă pentru că nu este adevărat.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

10 thoughts on “Nu sunt Contador”
 1. Felicitari pentru modul de a te descurca …insa el ridica ceva probleme.In primul rind datorita acestui fel de a fii al romanilor suntem singura tara din zona care pentru SHIMANO suntem neinteresanti si nu au reprezentanta ci doar un distribuitor care este din Grecia .Acesta este unul din motivele pentru care piesele la noi au preturile astronomice pe acest segment sunt mari probleme la garantii …etc eu am renuntat sa iau din Romania ci prefer dealeri de afara care au pret mai bun iar garantia am suportat-o din buzunarul propriu fara sa mai apelez la SHIMANO .
  Toate aste le puteti amplifica la nivel de PIATA DE BICICLETE pentru ca este cam la fel la majoritatea brandurilor importante cu mici exceptii . DE CE este asa? pai pentru ca baietii de afara au facut niste studii in tara care au iesit prost …modul nostru de gindire si percepere a comertului duce catre orient nu catre occident , noi vrem sa cirpim orice sa negociem asa ca-n BAZARUL DIN ISTAMBUL si nu intelegem ca uneori pretul nu se mai poate micsora. Daca vom merge pe acest drum vom avea in continuare vinzare pe ziar si nu magazine civilizate gen Chainreactioncycles noi incercam dar…. depinde si de clienti. Intr-o piata ca aceasta CA TURCUL ESTE SI PISTOLUL asa ca nu pot fii magazinele extrem de civilizate singure ele se civilizeaza odata cu noi toti …clienti sau vanzatori deopotriva.

  o zi buna tuturor

 2. eu bicla pe care o calaresc acum am facut-o din bucati. mult ebay, ceva wiggle/

  Magazinele de bicle mi-au servit pe post de service si de elemente mici.

 3. RECTIFICARE: Concluzie: dacă am nevoie de ceva, întâi întreb prietenii, apoi caut la magazine sh, apoi caut pe net, pe siturile de afară, apoi, in magazinele din buc./ro.

 4. mdea… Corect nene, corect!
  Personal am fost în câteva magazine de biciclete, de la care am vrut să îmi iau diverse, dar prețurile m-au scos afară, așa că am preferat să cumpăr o piesă puțin uzată la maxim jumate din prețul de magazin pentru același articol nou dar de mai slabă calitate.
  Cine are de pierdut? eu nu! bicla îmi merge bine și cu piese sh. Prefer să meargă cu piese sh sau recondiționate decât să nu meargă deloc! Era vorba de lanț și pinioane… Nu spui la cine că ar fi reclamă, vorba lui razvan.
  Pe lângă asta, nu suntem în serbia, austria, italia sau alte țări, unde o biclă bună costă relativ puțin, raportat la salariul mediu. Cunosc cicliști amatori care participă frecvent la curse offroad și își cumpără echipament de la magazine de haine sh. În acest fel, dacă magazinele nu își vor schimba politica, vor ajunge să le închidă. sau să creeze premizele pentru 2-3 firme/magazine mari pe piață sau sh, pentru că nu sunt singurul care gîndește așa: decât să dau atâția bani pe ceva nou care nu știu cât de bun e, mai bine dau un sfert până la maxim jumate din acel preț pe ceva folosit, care știu că mă poate ține tot atât cât cel nou, dacă nu chiar mai bine decât cel nou!
  Concluzie: dacă am nevoie de ceva, întâi întreb prietenii, apoi caut pe net, pe siturile de afară, apoi, in magazinele din buc./ro.

 5. Salut,

  Da , se poate ca in anumite magazine sa se incerce ridicarea stachetei mai mult decit se poate sau este necesar dar tu ai libertatea de a te adresa tuturor celor care se ocupa de acest sport. Ca unul care cu asta ma ocup iti pot spune ca in magazinele mele tocmai asta am cerut in mod expres angajatilor: sa nu incerce sa vinda cu orice pret lucruri scumpe ,ci sa inteleaga nevoile celui care plateste si sa-i sugereze ce este mai bun pentru ceea ce are el nevoie. Pot spune ca acesta a fost principalul nostru atuu in concurenta aparuta peste noapte in acest domeniu, clientii nostri au apreciat modul nostru de abordae si s-au fidelizat singuri fara alte artificii gen …baruri in magazin etc. Doar calitatea personalului si modul de abordare a fost suficient pentru noi si ne-a ajutat sa crestem inclusiv in anul 2010 asa ca te asteptam si pe la noi.(nu pot spune numele magazinului nu vreau sa para reclama directa dar daca retiii numele meu si intrebi nu sunt multe magazine in Bucuresti si noi suntem de vro 6 ani asa ca ne gasesti usor)
  bafta

 6. Frumos ales titlul – eu cel putin am inteles mesajul acestui articol – discutia nu este pe marginea calitatii lui Contador ca sportiv sau ca om. Multi patroni de magazine vand produse profi la preturi de doua ori mai scump decat le cumpara echipele din plutonul profesionist, ca sa nu mai spun de echipamentele semi-profi vandute la preturi profi. Nu ma deranjeaza faptul ca sunt aduse in magazine produse de top – am o problema cu adaosul comercial ridicol de mare.

 7. Aaaaaah, un nimeni si un rahat zice ala care la un clic de mouse este stapanul lumii. Puneti baieti capu-n pamant si apucati-va de munca, ca pana una alta bunul simt imi spune ca, dopat sau curat, lumea stie de Contador pentru victorii si munca – nu ma intereseaza cat de corecta, dar clar multa – in timp ce pe adrian care spune despre Contador ca este un nimeni il cunoaste familia si doi-trei vecini de scara.

 8. Adrian, nu este adevarat. Exista o suspiciune ca s-ar fi dopat, suspiciune careia nu i s-a dat inca un verdict. Pana atunci, Contador este suspendat temporar.

  Ceea ce vreau sa spun este ca pana la proba contrarie, n-ar trebuie sa te grabesti sa-l declari dopat.

 9. contador a fostprins dopat deci este un nimeni….un rahat daca-mi permiti!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.