Echipa Dinamo BikeXpert Racing Team

Dinamo are secție de ciclism din 1948 și a lăsat în istorie nume grele, precum Gabriel Moiceanu, Teodor Vasile sau Mircea Romașcanu. Însă, în anul de grație 2016, secția de ciclism a clubului Dinamo este ca și inexistentă, motiv pentru care s-a și născut acest parteneriat.

Am stat de vorbă cu team managerul echipei, Cătălin Sprînceană, de la care am aflat care este obiectivul acestei asocieri, între un club de prestigiu și una dintre cele mai puternice echipe de ciclism din România, BikeXpert Racing Team.

“Asocierea se referă doar la echipa noastră de profesioniști. Amatorii nu intră în acest parteneriat”, mi-a spus Cătălin.

Este vorba de 10 sportivi. La categoria Elite sunt Alexandru Stancu, Attila Madaras, Răzvan Jugănaru, Irina Dumitru și Karina Bonta. Dintre cei cinci este ales și antrenorul echipei, Răzvan Jugănaru, sportiv cu mare experiență.

Pe urmă, la U23 va concura Ede Molnar. Mai sunt doi juniori, Attila Malnasi și Levente Bartha, un cadet – Tudor Căzăceanu și un copil A, Mihai Ciufu.

Ede Molnar - BikeXpert Racing Team
Ede Molnar a câștigat recent Urban Trail XCC

“Dinamo vine cu baza sportivă. Avem acces la sală, un spațiu pe velodrom. Vom face și o școală de ciclism pentru copii anul acesta”, spune Cătălin Sprînceană.

BikeXpert Racing Team se va ocupa de toată partea logistică, inclusiv cea de recompense financiare, iar echipamentul va rămâne în identitatea BikeXpert.

“Vom avea roșu pe umeri, unde va fi și sigla Dinamo”, a spus team managerul echipei.

Parteneriatul nu este condiționat de rezultate, iar echipa este axată în special pe disciplina mountain bike.

Bugete, bugete, bugete

L-am întrebat pe Cătălin Sprînceană care este bugetul echipei BikeXpert Racing Team. Informația nu a fost făcută public până acum și nici nu va fi, a fost răspunsul. Am obținut însă ceva. O deplasare internațională presupune costuri de minim 1.000 de euro pentru trei cicliști, iar cantonamentul de pregătire în Turcia, unde cicliștii s-au antrenat timp de 10 zile, a costat în jur de 5.000 de euro.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “O nouă echipă își face loc: Dinamo BikeXpert Racing Team”
  1. BikeXpert Racing Team a avut 244 de clasări pe podium în 2015 | Biciclistul.ro says:

    […] În urmă cu două luni, echipa BikeXpert Racing Team a semnat un parteneriat cu clubul Dinamo, în urma căruia a luat naștere echipa de mountain bike Dinamo BikeXpert Racing Team. […]

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.