Unghie neagra - pantofi alergare

Recent, Bogdan, un amic, mi-a povestit cum a trăit cea mai mare spaimă a vieții sale, în perioada în care a descoperit alergarea.

Așa cum îi stă bine oricărui începător, până prinde experiență, Bogdan nu s-a grăbit să-și cumpere niște pantofi de alergare scumpi, și-a luat mai întâi ceva entry level, de la Decathlon.

O mică paranteză, mi-am luat și eu la un moment dat pantofi de alergare de la Decathlon – ceva Kalenji.

Revin la Bogdan. La un moment dat, nici nu și-a dat seama când și cum s-a întâmplat, a observat că una dintre unghiile de la un picior s-a înnegrit. Nu-l durea absolut deloc, dar era neagră complet. Pentru că firma pentru care lucra oferea angajaților abonamente la o clinică privată, s-a prezentat la un control.

Investigație pentru cancer

Doctorul, după ce s-a uitat cu atenția la unghia lui i-a spus foarte îngândurat: ”nu-mi place cum arată, trebuie să facem niște investigații suplimentare, să știți că s-ar putea să fie o formă rară de cancer”.

Vă dați seama, când a auzit așa ceva, i-a căzut cerul în cap. Bogdan e tânăr, de aceeași vârstă cu mine (40), o astfel de veste nu i-a picat bine deloc. A început să-și facă gânduri negre și tot felul de scenarii pesimiste i-au trecut prin cap.

S-a dus la control, i s-au luat probe de sub unghie și din fericire nu s-a confirmat faptul că ar avea vreo tumoră. Dar doctorii nu i-au putut da o explicație pentru unghia sa neagră și ar fi vrut să-l trimită să facă niște investigații suplimentare.

Situația devenea apăsătoare. Bogdan a decis că poate ar fi bine să meargă pentru altă opinie la un alt doctor, din afara rețelei private de sănătate la care era abontat prin intermediul firmei la care lucra. Și s-a dus.

Doctorul, după ce s-a uitat atent la unghia sa l-a întrebat dacă aleargă, iar când a primit confirmarea din partea lui Bogdan i-a spus că unghia sa era neagră din cauza pantofilor de alergare, pe care cel mai probabil i-a cumpărat prea mici. L-a liniștit, asigurându-l că o să-i treacă, că unghia se va vindeca de la sine, chiar dacă era neagră de câteva luni. Și așa s-a întâmplat, lucrurile s-au rezolvat de la sine, după ce Bogdan și-a cumpărat alți pantofi de alergare, cu un număr mai mari.

Unghie neagra - pantofi alergare
Sursa foto: life.spartan.com

Nu știu ce experiențe ați avut voi în magazinele sportive din România, dar eu am observat că, în general, angajații din aceste spații comerciale nu prea se înghesuie să te informeze și să-ți dea sfaturi utile. Intri în magazin, te uiți ce te uiți, cumperi sau nu cumperi. De multe ori nu ești întrebat nimic, nu ți se spune decât prețul produsului, nimic mai mult.

De aceea, TU ești cel/cea care trebuie să evite greșelile. Un articol util pe această temă, despre cum să-ți alegi perechea potrivită de pantofi de alergare, poate fi citit pe Runners World. De asemenea, am găsit un articol interesant, pe life.spartan.com, în care se explică de ce se înnegresc unghiile atunci când alergăm.

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!

Comentarii

Articolul precedentRomânia cucerește înot Canalul Mânecii cu ajutorul a patru copii
Articolul următorProvocare extremă: trei români participă la Icon Livigno Xtrem Triathlon 2019
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE