Sebastian Laurenţiu Ghioca are 44 de ani, este căsătorit şi tată a doi băieţi. Este angajat la ISU Călăraşi şi are o soţie extrem de înţelegătoare. De ce spun asta? Pentru că este îngăduitoare şi nu se supără când omul pleacă de acasă cu bicicleta. Laurenţiu şi-a descoperit această pasiune de mai bine de 15 ani, “dar aşa mai apăsat cam de cinci, şase”, spune el.
Apăsat înseamnă că parcurge cu bicicleta între 10 şi 14.000 km pe an, apăsat înseamnă că a fost la brevete de la 200 la 1.000 km cu bicicleta, apăsat înseamnă că a ieşit zilele trecute la o “tură de suflet”, în care a parcurs 550 km în 25:50:12. În această ieşire a avut o diferenţă de nivel de 8.519 metri, o viteză medie de 21,3 km/h, o medie de123 de bătăi pe minut şi un consum de 14.515 calorii.
Ce am aflat eu de la Sebastian Laurenţiu Ghioca:
- a plecat la 4 dimineaţa şi a terminat a doua zi la 15.15;
- a dormit patru ore şi jumătate la o pensiune;
- a mâncat bine cu o săptămână înainte, iar pe drum a avut parte de paste, câteva batoane, maximum cinci geluri, nişte săruri, fructe. “Dar baza a fost în săptămâna premergătoare”, a spus el;
- a băut 15 litri de apă. “M-am răsfăţat şi cu două doze de Pepsi”;
- Pentru ce a făcut această tură? “Ah, nimic deosebit, mi-am dorit traseul, a fost o tură de suflet”;
- Tura l-a costat în jur de 1.000 de lei. Aici au intrat cheltuielile pentru tren, mese şi “toate răhăţişurile”.
Sebastian circulă zilnic cu bicicleta, minimum 50 km. “Asta pe lângă turele lungi, care rămân preferatele mele”.
“Ciclismul este mai grav decât tutunul. Acum 10 ani, când m-am lăsat de fumat, nu credeam că o să mai fie ceva în viaţa mea care să-mi dea o dependenţă atât de mare. Dar m-am înşelat”.
În luna septembrie va pleca cu lotul României la Campionatele Europene ale Poliţiştilor şi Pompierilor, ce vor avea loc în Gibraltar, în perioada 20-29 septembrie, unde va participa la trei probe de ciclism şi una de atletism.
A ţinut să-mi precizeze că Asociaţia Sportivă Pompierul Călăraşi îl mai susţine la anumite evenimente sportive.
Poate sunteţi curioşi în legătură cu bicicleta pe care o foloseşte. O cheamă Stork G1 Aernario şi l-a costat 5.000 de euro. A mai pus 1.000 de euro şi pentru roţi şi gata bicicleta.
“Da, bicicleta costă mai mult decât o maşină, dar nu-ţi poţi închipui cât de multă bucurie îmi aduce!”
Planuri de viitor
Anul acesta a participat la primul său maraton, la Braşov, pe care l-a alergat în 3h56m, cu diferenţă de nivel de 600 de metri.
“Anul trecut am fost la Ocean Lava, într-o ştafetă. De acolo mi-a rămas gândul la Ironman”.