Toate fotografiile sunt făcute de Radu Cristi, căruia îi mulţumesc! Vizitaţi pagina lui oficială: fotonebunia.com.


A fost zăpuşeală sâmbătă, încă de dimineaţă, şi nu pot fi decât mulţumit că am participat la proba scurtă (sprint) la Pegas Triatlon Buftea. N-am fost nici eu scutit de cuptor, dar nu mi s-au încins creierii aşa cum li s-a întâmplat concurenţilor de la proba olimpică, a căror suferiţă se citea în fiecare mişcare pe care o făceau.

Am avut o zi bună la Pegas Triatlon Buftea, unde au participat aproape 300 de sportivi amatori (şi câţiva profesionişti). Am avut de înotat 750 de metri, de pedalat 20 km şi de alergat 5 km. La sprint au participat 71 de concurenţi, iar la general eu m-am clasat pe locul 15,cu un timp total de 1:14:56. Cum de-am ajuns pe podium? Păi, la categoria mea de vârstă, 35-39 de ani am fost pe locul 5, dar cum primii doi sportivi din această categorie au ocupat podiumul clasamentului general, m-am trezit propulsat pe locul 3, într-o categorie în care m-am bătut cu încă 25 de sportivi (vezi toate rezultatele)

Emilian Nedelcu - podium Pegas Triatlon Buftea

La înot am mers slab, aşa cum mă şi aşteptam. Am ieşit din apă după aproape 17 minute, al 35-lea, adică fix la jumătatea clasamentului. M-am simţit bine în apă, nu mi-am pierdut respiraţia, dar atât pot să trag eu în acest moment. Simt că mi-ar trebui o cadenţă mai mare şi sunt sigur că sunt varză la tehnică.

Emilian Nedelcu - tranzitie inot Pegas Triatlon Buftea

La proba de bicicletă am fost puţin mai breaz, cu toate că am concurat pe “un fier”, aşa cum i-a spus cineva la faţa locului, o cursieră din anii 70-80, cu schimbătoare pe cadru. Nici n-am reuşit să mă prind în plasa unui ciclist mai bun decât mine, aşa că a trebuit să trag din răsputeri. Am pacurs cei 20 km în 0:34:56. Aveam un traseu de aproximativ 2 km, cu întoarceri la punct fix.

Garminul meu îmi spune că am parcurs o distanţă de 19,68 km în 35m:33s, ceea ce înseamnă că am avut o medie de 33,2 km/h.  Viteza maximă pe care am reuşit s-o ating a fost de 50,2 km/h. A fost bine că nu a bătut vântul de loc, m-au obosit întoarcerile. La bicicletă am fost pe locul 20 din 71, la nivel general.

La alergare m-am simţit cel mai în forţă şi se şi vede în clasament lucrul ăsta, pentru că am al 10-lea timp la nivel general. Garmin îmi spune că am alergat 5,11 km în 22m:09s, ceea ce înseamnă o medie de 4:20/km.

Emilian Nedelcu - finish alergare Pegas Triatlon Buftea

Overall, a fost o cursă bună şi simt că mai este loc de îmbunătăţiri. Cel mai mult aş putea progresa la înot, unde plec de la un nivel minim, pentru că nu înot decât în concediul de vară. Pe urmă, dacă aş avea mai multe antrenamente cu bicicleta, cred că aş putea să mai scad câteva minute şi aici, iar la alergare, cu ceva intervale, cred că aş putea să ies sub 20 de minute pe 5 km.

Ce mi-a plăcut la organizare

– Merele! Au fost delicioase, cred că am mâncat vreo patru, cinci după ce am terminat concursul. Erau verzi, tari, zemoase şi dulci.

IMG_00004922

– Pepenele! Am luat două, trei felii de pepene roşu, mi-au mers direct la suflet.

IMG_00004820

– Locul unde a avut loc premierea, adică baza Turistică Buftea este un complex turistic şi de agrement, amplasat pe malul lacului Buftea

Baza turistica Buftea - unde a fost premierea pentru Pegas Triatlon Buftea

– Faptul că au fost publicate rezutatele foarte rapid, în aceeaşi zi, dar şi publicate la faţa locului, unde au putut fi consultate la cald.

Ce nu mi-a plăcut la organizare

Nu mi-a plăcut, şi nu cred că am fost singurul, faptul că a durat foarte mult premierea sportivilor. A început cu întârziere, ceea ce a fost de înţeles, că mereu apar situaţii neprevăzute, dar până s-a terminat mi s-au lungit urechile de foame. Eram şi obosit, era foarte cald şi nu-mi doream decât să ajung acasă.

Comentarii