Federația Română de Ciclism - Vasile SelejanVasile Selejan, secretar Federația Română de Ciclism - foto: prosport.ro
Federația Română de Ciclism - Vasile Selejan
Vasile Selejan, secretar Federația Română de Ciclism – foto: prosport.ro

Vasile Selejan, secretarul general al Federației de Ciclism, i-a făcut plângere penală lui Eduard Novak, care este nou alesul președinte FRC.

Selejan a anunțat public faptul că i-a făcut plângere penală lui Novak în cadrul conferinței de presă cu ocazia prezentării Turului Ciclist al României, care va ajunge la a 50-a ediție.

Vasile Selejan îl acuză pe Eduard Novak de deturnare de fonduri. Președintele FRF ar fi plătit din alocația bugetară, care are destinație bine stabilită, niște taxe către Uniunea ciclistă internațională, dar și pentru “echipe prietene ale domnului Novak”, care, în fapt, sunt entități private.

De asemenea, secretarul general al FRC a menționat că în conturile federației nu există în acest moment decât 200.000 lei, practic pentru plata salariilor, iar doar două din cele șase tricouri distinctive ale Turului României (tricoul galben, de lider al clasamentului general individual-BRD-Groupe Societe Generale, și cel alb, al combativității-TNT) sunt asigurate cu premiile cuvenite.

De altfel, în afara donației de 25.000 euro din partea BRD-GSG, precum și a unei alocații suplimentare de 100.000 lei din partea MTS (care nu a avut niciun reprezentant la conferința de presă), bani ce urmau să fie virați miercuri, alte sume nu au mai fost precizate.

ȚNu s-a semnat nici până astăzi convenția cu Agenția națională antidoping, obligatorie într-o competiție din calendarul UCI, arbitrul internațional a trimis mai multe e-mailuri să afle datele competiției, iar echipa națională a fost făcută fără regulamentara consultare a colegiului de antrenori și aprobarea Consiliului de Administrație, care nici măcar nu și-a ținut ședința. Ca și la Balcaniadă, naționala a fost făcută de președinte”, și-a continuat acuzațiile secretarul general.

În replică, președintele FRC Eduard Novak a spus că nu are dificultăți financiare în organizarea Turului, dar și că există restanțe de plătit în valoare de 15.000 de euro, preluând federația cu datorii de 20.000 de euro. El a promis că în cel mult 60 de zile rezolvă toate datoriile. Întrebat cum poate funcționa federația în aceste condiții, când secretarul general aduce astfel de acuze, Novak a răspuns scurt: “Nu funcționează!”.

Nu știu care este regulamentul Federației de Ciclism, dar mă întreb de ce naiba nu-l zboară Eduard Novak pe Vasile Selejan de-acolo?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “Penalul Vasile Selejan”
  1. Dragă Biciclistule! Dacă îţi aduci aminte acum 2 ani şi mai bine, toată lumea se bucura că vai ce mare scofală se făcea la Triatlon şi tot nu există federaţie,implicit nu există performanţe şi nici măcar recunoaştere naţională , ce sa vb. de internaţională. Nu pt. că nu s-a putut ,ci pentru că nu se vrea , nu au interes , când poţi face totul pe naspa, fără control , fără acte , totul între prieteni, fără dureri de cap! Asa se vrea si in ciclism , fac totul ascuns cu interes meschin şi vadit! O să-mi dai dreptate, odată!

  2. Poate el are dreptate?! Şi d-nul Novak e puscariabil! Poate ca la triatlon, toţi au venit pt deturnare de fonduri şi 0 realizări! Poate….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.