H3RO by TriChallenge 2019 - feature image

Peste 600 de sportivi din 21 de țări s-au înscris deja la ediția din 2019 H3RO by TriChallenge Powerd by Telekom Sport, organizată de către Smartatletic.

Pe lângă pasionații de triatlon din România, la startul competiției și-au mai confirmat prezența sportivi din Australia, Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Moldova, Namibia, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria.

H3RO va avea la start peste 1.200 de sportivi din 30 de țări din întreaga lume, potrivit estimărilor făcute de organizatori.

Anul acesta aduce și două Campionate Naționale în cadrul festivalului de triatlon ce va avea loc în Mamaia: Distanță Half și Supersprint. De asemenea, competiția va găzdui și Cupa României la Aquathlon.

Mai mult, H3RO by TriChallenge își consolidează relevanța la nivel continental și devine anul acesta gazdă a Cupei Europene de Triatlon Sprint.

Probele de triatlon pe Distanța Half reprezintă, totodată, și ultima etapă din circuitul Federației Române de Triatlon – FRTRI Halfdistance. De asemenea, proba olimpică și proba sprint sunt parte din circuitul Triathlon Series Events și Romanian Triatlon Series, H3RO by TriChallenge fiind chiar ultima etapa din aceasta serie.

Până în prezent, pe parcursul primilor zece ani, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două cupe Europene, punând astfel România pe harta europeana a competițiilor majore de triatlon.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE