Peter Sagan in tricoul de campion mondial

Peter Sagan se va alătura echipei Astana din 2017, pentru un contract care valorează patru milioane de euro, potrivit publicației La Gazzetta dello Sport, citată de Velonews.

Actualul deținător al titlului mondial de ciclism șosea, star al clasicelor și câștigător în Turul Flandrei, Peter Sagan și-ar căuta altă echipă deoarece omul de afaceri rus Oleg Tinkov nu va mai sponsoriza echipa Tinkoff-Saxo.

Sagan, alături de fratele său Juraj Sagan, Rafal Majka, Erik Baska și Michael Gogl au contracte care pot fi anulate în 2017 în absența unui finanțator. Potrivit publicației italiene, Sagan va concura pentru Astana în sezonul următor alături de fratele său, Michael Kolar, Oscar Gatto, și probabil Baska.

Specialized ar contribui la această afacere, pentru ca starul slovak în vârstă de 26 de ani să concureze pe bicicletele sale în 2017. Jumătate de salariul lui Sagan va fi suportat de către producătorul de biciclete.

Sagan va conduce Astana în clasice și îl va lăsa pe Fabio Aru lider pentru marile tururi. Starul actual al echipei Astana, Vincenzo Nibali, va pleca la o nouă echipă din Orientul Mijlociu, în Bahrain.

Sagan a câștigat săptămâna trecută două etape în Turul Californiei. Înainte de a ajunge la Tinkoff-Saxo, el a concurat pentru Liquigas-Cannondale, pentru un contract de patru milioane de euro anual (semnase pentru trei ani).

Ce se va întâmpla însă cu Alberto Contador, liderul echipei Tinkoff-Saxo? Tocmai am auzit la Eurosport că spaniolul își va face propria echipă. Am căutat informații pe acest subiect, dar știrea este mai veche. Deocamdată, ceea ce este oficial, Alberto Contador se pregătește intens pentru Turul Franței, obiectul său major pentru acest an.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.