H3RO by TriChallenge 2019 - plan nutritie

H3RO by TriChallenge 2019 este concursul către care mi-am canalizat toate antrenamentele anul acesta, însă știu că nutriția este capitală pentru un concurs de triatlon de anduranță, așa că i-am rugat pe prietenii de la High Energy să mă ajute cu o strategie de nutriție.

H3RO by TriChallenge 2019 - plan nutritie

Să vedem ce mi-a fost propus.

Înainte de concurs

Cu 20 de minute înainte de startul H3RO by TriChallenge 2019 voi lua un gel SiS Surge, un fel de pre-workout, foarte puternic – se ia doar unul pe zi.

SiS Surge - preworkout gel energizant

Este un gel dezvoltat în colaborare cu echipa de fotbal Manchester United pentru a asigura organismului necesarul de energie și pentru a reduce percepția asupra stării de oboseală înainte de efort.

Gelul SiS Surge conține carbohidrați, cafeină, vitaminele B6, B9 și B12, care îmi vor oferi un boost de energie și vor reduce starea de oboseală înaintea concursului. Acest gel conține și Beta Alanină, un supliment utilizat frecvent în rândul sporturilor ce necesită perioade de efort cu intensitate crescută, putere și forță. Acest aminoacid ajută la reducerea oboselii musculare în timpul efortului intens.

În timpul probei de ciclism

În timpul probei de ciclism voi folosi două plicuri de Beta Fuel, combinate cu două geluri cu electroliți.

Necesarul corpului pentru evenimente sportive de anduranță lungă (mai mult de 2 ore și jumătate) este de 60-90g carbohidrați pe oră. Abilitatea de a furniza astfel de niveluri ridicate de carbohidrați cu risc redus de probleme asociate unui indice glicemic mare este crucială în obținerea performanțelor. SiS Beta Fuel poate fi utilizat pentru a asigura complet acest necesar de carbohidrați într-o soluție izotonică.

Beta Fuel este o băutură energizantă care a fost dezvoltată pentru a furniza cantitatea maximă de carbohidrați fară a produce stres gastro-intestinal.

Gelul energizant cu adaos de electroliți furnizează rapid energie și susține hidratarea. Este ideal în timpul eforturilor lungi când rezervele de energie scad și crește intenistatea eliminării lichidelor din corp. Pe lângă cele 22 de grame de carbohidrați ușor digerabili, acest gel conține 118mg de sodiu, 9.5mg de potasiu și 1.5mg de magneziu.

În timpul probei de alergare

Nu știu cum sunt alții, dar eu nu pot să mănânc în timp ce alerg, așa că nu voi lua niciun baton energizant în timpul probei de alergare, ci mă voi axa axa exclusiv pe geluri.

SiS Gel energizant cu electroliti si cafeina

Specialiștii de la High Energy mi-au recomandat câte un gel la maximum 25, 30 de minute. Asta ar însemna cam 4 geluri la proba de alergare.

Primul gel va conține cafeină (75 mg), următoarele două vor fi cu electroliți, iar ultimul tot cu cafeină (75mg).

Hidratarea

Am neglijat hidratarea la multe concursuri, mai ales în timpul probei de ciclism, când nu am simțit o nevoie acută să beau, pentru că eram prins în iureșul concursului. Mai apoi însă, la proba de alergare, am plătit un preț prea mare, m-am simțit slăbit, cu o senzație continuă de sete, epuizat.

SiS Go Hydro - tablete efervescente cu electroliti

Mi s-a recomandat ca în timpul H3RO by TriChallenge 2019 să beau cel puțin două bidoane de câtew 500 ml în timpul probei de ciclism.

De asemenea, am primit recomandarea ca în dimineața cursei să beau o tabletă dizolvată SiS Go Hydro, care este, de asemenea, cu electroliți.

Voi ce strategie veți aborda?

Sunt curios ce strategie de nutriție v-ați făcut voi pentru H3RO. Sau încă nu aveți un plan pentru asta? În orice caz, îmi permit să ofer și eu un sfat, folosiți doar produse pe care le-ați mai încercat, astfel încât să fiți feriți de surprize gastro-intestinale. Eu am am mai folosit în antrenamente toate produsele pe care le-am menționat mai sus.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE