Prima Evadare 2015 - vor fi 3.000 de participanti

Peste 2.000 de ciclişti s-au înscris la Prima Evadare 2015, cel mai mare concurs mtb din Estul Europei, ce va avea loc duminică, 10 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei.

Organizatorii spun că la start vom fi 3.000, o cifră uşor de atins dacă vom avea o zi cu soare. Prognozele meteo spun că va fi ploaie.

Îmi doresc foarte mult să vin în primii 100, care vor primi câte un tricou galben, cu inscripţia “Top 100”, dar mă voi mulţumi la o adică şi cu un loc în primii 500, ca să primesc o medalie din metal. În orice caz, toţi finisherii vor primi medalie, tricou şi diplomă de participare.

Ridicarea kiturilor

 

Kiturile pot fi ridicate din curtea hotelului Caro în săptămâna 6-9 mai, după următorul program: miercuri – vineri 18:30 – 21, sâmbătă 10 – 16:30. Va exista acolo o expoziție, vor fi proiecții de film tematic, zone de relaxare cu hamace, pufuri, iarbă verde, testare de caiace pe lac, muzică și spectacol.

Film personal şi SMS la finish

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă un serviciu video prin care fiecărui concurent i se va genera propriul film, ce poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, concurenții vor primi prin SMS informări şi rezultatul la finiş.

Proiect caritabil

Anul acesta, cicliștii pot adăuga o valoare în plus efortului lor de a pedala cei 55 de km: să-i ofere unui copil dintr-un centru de plasament un viitor mai bun. Astfel, prin programul educațional “Ajungem MARI“, copiii instituționalizați și din medii defavorizate participă săptămânal la mai multe cursuri interactive și la vizite educative și motivaționale în spaţii culturale sau la diferite locuri de muncă.

“Ajungem MARI” le propune cicliștilor să devină fundraiseri și să pedaleze la Prima Evadare şi pentru șansa la educație a unor copii din centre de plasament, strângând bani din donațiile prietenilor. Mai multe informaţii la adresa: http://primaevadare.ro/ajungem-mari-la-prima-evadare/

Prima Evadare 2014 – cifre

 

 1. Au fost prezenți sportivi din 29 de țări
 2. Numărul participantelor la categoria Feminin Open – 308
 3. Numărul sportivilor legitimaţi – 30
 4. Numărul fotografilor – 70
 5. Cel mai vârstnic concurent – 69 ani
 6. Cel mai tânăr concurent – 6 ani
 7. Numărul copiilor sub 15 ani – 70
 8. Numărul companiilor înscrise în categoria dedicată – 22, cu 268 de reprezentanţi
 9. Numărul voluntarilor – 250
 10. 7 televiziuni prezente
 11. Câte 30 de premianţi la tombola concurenților şi voluntarilor.

Prima Evadare este un eveniment organizat de Clubul Sportiv NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. Prima Evadare are parteneri ca Red Bull, BCR, Samsung, Merida, CST sau Skoda.

 

Comentarii