Saftey buoy - pluta inot

Recent am discutat cu un prieten care s-a înscris anul acesta la primul său concurs de triatlon. Și-a luat inima în dinți, a făcut-o, dar este îngrijorat.

Ca mulți alții, prietenul meu a ezitat să se înscrie la o competiție de triatlon pentru că nu știe să înoate foarte bine. Este îngrozit că nu va face față acestei probe, că panica îl va cuprinde, că nu va fi în stare să lege 750 de metri – s-a băgat la sprint.

În acest context, am o propunere pentru organizatorii de competiții de triatlon, care vor să încurajeze participarea tuturor la astfel de competiții.

Introduceți în clasament categoria ”Primul triatlon” – unii au făcut-o deja – și permiteți-le concurenților aflați la primul lor triatlon să înoate cu saftey buoy, cu plută, pentru liniștea lor sufletească, pentru liniștea voastră sufletească.

Saftey buoy - pluta inot

Vor fi mult mai calmi, știind că dacă nu mai pot rezista se pot odihni agățați de plută, veți avea certitudinea că toată lumea este în siguranță.

O plută nu creează niciun avantaj competitiv, dacă asta ar fi reticența voastră, dragi organizatori, pur și simplu este un colac de salvare. Permiteți utilizarea acestor echipamente la probele de sprint și supersprint și veți atrage mai mulți oameni către acest sport.

Nu e o noutate, la Cupa Hamsia s-au oferit concurenților saftey buoy-uri, mi s-a părut o măsură foarte bună și demnă de apreciat.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE