Dacă nu facă pană cel puţin o dată pe lună, prin Bucureşti, nu mă simt bine. Nu ştiu care e frecvenţa cu care face pană cineva care conduce o bicicletă de oraş sau un mountain bike, care au roţi mai groase, dar eu cu cursiera sunt disperat. Orice pietricică, călcată la viteza şi unghiul nepotrivit, îmi sparge roata. Unde mai pui că am şi o greutate ideală pentru pene, să zicem peste 90 de kg 🙂

Dragoş Dimancea, de la BikeXpert, ştie care este una dintre soluţiile antipană: ultima invoaţie a celor de la Schwalbe.

Ultima inovaţie a celor de la Schwalbe, inclusă în cadrul seriei Ultremo ZX, este sistemul HD Speed Guard, acronimul pentru high density, o nouă versiune concepută special pentru viteză.

Pentru realizarea acestui sistem de protecţie a cauciucului a fost utilizată o tehnologie patentată, pe care Schwalbe a dezvoltat-o împreună cu Americana Warwick Mills.

“Este cel mai bun şi mai dens material de pe piaţă. Niciun alt material de protecţie al cauciucurilor de pe piaţă nu se apropie de densitatea acetuia, a declarat Markus Hachmeyer, cel care se află în spatele acestui proiect.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

5 thoughts on “Protecţia maximă împotriva penelor”
  1. Cercuri Mavic Crosride cu Hutchinson Pyton si am cam uitat de pene, ce e drept nici nu merg prea mult cca 100km/saptamana dar nu prea ma uit la gropi, borduri etc

  2. Cam multe, eu am mountainbike de la Univega si frecventa penelor e cam la 600-900 km dati. Dau cam 40-50 km pe zi. Am 90 kg

  3. eu, chiar daca sunt cobe si am mereu la mine pompa, camera, leviere si petice, nu am avut nici o pana, ever (am rupt ventilul unei camere in timp ce pompam, dar nu se pune). am mers pe aratura, pe camp, prin balarii, pietris, cioburi, padure. valabil pt amandoua bicicletele. cu mtb-ul am traversat o groapa de gunoi, am trecut si peste o gasca sinucigasa 😀 . oricum, cu saracen-ul, cauciucurile panaracer fire FR de 2.4 cu camere heavy duty de DH imi permit sa merg pe unde vreau eu, atata timp cat pot sa dau din pedale. (si totusi, ma bate gabdul sa pun si solutie anti-pana in ele, dar nu am mai folosit pana acum si-mi este frica sa nu stric camera, ca nu am bani de alta la fel)

  4. Poate fi mai mult o problemă a cauciucurilor folosite. Eu (tot pe cursieră) cu aprox 20km zilnic prin oraș nu am mai mult de o pană pe trimestru, de obicei snake-bite-uri când mi-e lene să-mi umflu roțile. Am trecut prin cioburi, prin zone cu metale, sârme etc… fără probleme. Cât despre greutate… eu "atârn" bine peste 100…
    Dacă tot ai probleme (pune-le pe ghinion mai mult) folosește ori camere cu gel antipană (sau soluție anti-pană) și schimbă-ți cauciucurile. Eu folosesc de aproape doi ani Schwalbe Blizzard pe bicicleta cea mai des utilizată și Continental pe cealaltă. De asemenea, sunt și variante mai scumpe cu inserții de kevlar (nu cunosc foarte bine detaliile), dar care oferă protecție aproape de 100% (din câte am înțeles)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.