Javier Gomez

Javier Gomez, unul dintre cei mai buni triatloniști din lume, va rata Jocurile Olimpice de la Rio din cauza unei căzături pe care a suferit-o când se antrena cu bicicleta.

“Eram pe cale de a termina antrenamentul cu bicicleta, când am avut una dintre acele căzături prostești, la o viteză nu mai mare de 15 km/h. Am simțit o durere mare imediat în cot și m-am dus la spital. Radiografiile au confirmat o fractură în capul radial al brațului stâng. Intru în operație chiar astăzi”, a scris Javier Gomez pe contul său de Facebook.

“Din păcate, acest accident mă forțează să mă retrag de la Rio. Trebuie să fiu realist, nu am timp să mă pregătesc și să fiu în formă pentru a lua startul la Jocurile Olimpice. Lucrul cel mai de bun simț pe care pot să-l fac este să cedez locul meu altcuiva pentru a avea șansa să concureze.

După cum vă imaginați, trec prin momente grele, lucrez de mulți ani pentru acest eveniment. Voi continua să lupt. Încă mai cuceriri de făcut în acest sport, n-am terminat. Sunt trist și dezamăgit să vă dau această veste, vă mulțumesc tuturor pentru suport”.

Javier Gomez rateaza Jocurile Olimpice

Palmaresul lui Javier Gomez este pur și simplu impresionant. Este de cinci ori campion mondial (ITU World Champion), în 2008, 2010, 2013 și 2014. Este campion mondial și la Ironman 70.3, în 2014. Este medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, de trei ori campion european, în 2007, 2009 și 2012.

Să mai punem la socoteală și cele 11 etape mondiale câștigate, incluzând printre ele două mari finale, dar și cele 14 cupe mondiale de triatlon.

Gomez este inclusiv campion mondial de triatlon X-Terra, în 2012. Și mai zic încă una, a câștigat în 2013 concursul Escape of Alcatraz. Deci, da!

Comentarii