Legati de cauza Hospice

Wilson Kipsang a stabilit recent un nou record mondial la proba de maraton, în concursul desfăşurat la Berlin, cu un timp incredibil: 2 ore 3 minute  și 23 de secunde.

Maratonul Internaţional Bucureşti (hai să fim corecţi şi să-l numim şi cu titul oficial – Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2013) va fi locul (sper) în care va fi bătut un nou record mondial.

Dacă l-ai ratat pe Gabriel Solomon în emisiunea ‘neaţa cu Răzvan şi Dani, unde a explicat proiectul ambiţios în care el şi încă cinci coechipieri vor încerca să bată un record mondial la Maratonul Bucureşti, dă-mi voie să-ţi spun eu despre ce este vorba.

_______________________________________________________________________________

UPDATE: Au bătut recordul mondial!

Gabriel SolomonȘtefan OprinaMihai BaractaruFlorin MunteanuDobre George și Victor Vlad au reușit să doboare recordul mondial cu mai bine de un minut, reușind un timp de  2 ore 54 min și 18 secunde.

1381439_10151741927894143_1273319048_n 1378159_10151741922729143_703218222_n

_______________________________________________________________________________

Şase sportivi vor fi legaţi între ei şi vor alerga aşa tot maratonul. Vor încerca să scoată un timp mai bun decât actualul record mondial pentru cel mai rapid maraton alergat de o echipă de minim 5 oameni legaţi intre ei: 2 ore 55 minute şi 33 secunde.

Cei şase nu sunt toţi sportivi de performanţă. Este vorba despre:

Legati de cauza Hospice

Puteţi vedea mai multe fotografii şi afla mai multe detalii pe pagina oficială de Facebook a acestui proiect inedit.

 

Cei şase nu aleargă doar pentru a stabili un nou record mondial, ci şi în slujba unui scop nobil. Ei sunt legaţi de cauza Hospice Casa Speranţei, o organizaţie de caritate neguvernamentală înfiinţată în Braşov, în anul 1992, la iniţiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii şi dezvoltării serviciilor specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate.

Organizaţia lucrează la deschiderea unei noi unități clinice de tip HOSPICE la București, după ce prima unitate clinică cu paturi a fost inaugurată la Brașov, în 2002.

Misiunea HOSPICE este de a arăta pacienților, atât copiilor cât și adulților, că au valoare pentru noi și pentru divinitate, că sunt iubiți necondiționat, că nu sunt o povară, că nu sunt inutili, că cineva este alături de ei. Pentru toate acestea aleargă cei şase sportivi mâine, la Maratonul Internaţional Bucureşti.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.