Competitor in action during the Red Bull Oslea Hiride in Uricani, Romania on 23, February, 2017

În data de 4 decembrie se vor deschide înscrierile Red Bull Oslea Hiride, la singura competiție de hike & ride din România, care a ajuns la a șaptea ediție. Sunt disponibile doar 130 de locuri, asta pentru că schiorii şi snowboard-erii trebuie să facă față condițiilor solicitante de concurs și să fie pregătiți fizic pentru o urcare contratimp și pentru o coborâre în care își vor demonstra abilitățile tehnice.

Astfel, în imediata vecinătate a Parcului Național Retezat, concurenții se vor reîntâlni cu proba de urcare, ce își are startul la cota 1.300 și are o lungime de peste 3,5 kilometri, până la 1.940 metri altitudine.

Efortul de la urcare este urmat de o coborâre pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o pantă de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnică, dar oferă și numeroase rampe naturale pentru trick-uri.

Dacă urcarea este decisă de timpii individuali, coborârea este jurizată, iar punctajul este acordat în funcție de tehnică, linie și trick-uri.

Competiția include secțiunile de schi și, respectiv, de snowboard, fiecare dintre acestea cu locuri limitate, împărțite în Pro feminin, Pro masculin, Open feminin și Open masculin. Red Bull Oslea Hiride va alinia, la start, 30 de concurenți la categoriile Pro și 100 la Open.

Categoria Pro este deschisă concurenţilor profesionişti, care s-au clasat pe podium la ediţiile anterioare Red Bull Oslea Hiride sau la alte competiţii similare. Categoria Open se adresează unui public mai larg, cu un nivel mediu de tehnică pe schi sau snowboard.

Mai multe informații și actualizări despre concurs sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride și pe facebook.com/osleahiride.

Comentarii

Articolul precedent11Tri Belgrad – 24 septembrie 2017
Articolul următorPrimul meu Half Ironman
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE